Fogás: előétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásokat keményre megfőzzük és négy felé vágjuk, 4 cikket kapjunk. A virslit forró vízben pár percig melegítjük, majd hideg vízzel lehűtjük. Hosszában metszést készítünk a lehűlt virsliken, úgy hogy nem vágjuk át teljesen, csak félig. A tálra vékonyan kiterítünk a francia salátából egy 10 cm széles sávot.Teás kanállal elkezdjük tölteni a virsliket a hasadékába, és egymás mellé tesszük a tálunkon a franciasaláta ágyra. Mikor mind a 16 virsli meg van tömködve salátával, akkor a négyfelé vágott tojás cikkekből mindegyik virslire két cikket helyezünk, a sárgájával lefelé fordítva. A kihűlt aszpikkal vékonyan meglocsoljuk az egészet, kicsit várunk hogy dermedjen meg az aszpik, és fóliával takarva hűtőbe tesszük , a vendégek érkezése előtti napon is meg lehet csinálni, saláta levelekkel is lehet ágyazni a virslik alá. retekkel és paradicsommal lehet tálalni, kettő db jut egy főre.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom. Lehet nem csak ünnepre készíteni. Reggelire és vacsorára egy ropogós péksüteménnyel nagyon finom. Régen a Mackó bisztrókban lehetett ilyet fogyasztani. Sajnos már nincs Mackó bisztró.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
baboseger
2013.10.20 22:34
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
műbélt főzés, tojásokat keményre, virslit forró, lehűlt virsliken, tálra vékonyan, francia salátából, franciasaláta ágyra, négyfelé vágott, sárgájával lefelé, kihűlt aszpikkal, vendégek érkezése, ropogós péksüteménnyel, péksüteménnyel, paradicsommal, franciasaláta, eltávolítjuk, meglocsoljuk, fogyasztani, bisztrókban, kiterítünk, levelekkel, hasadékába, sárgájával, melegítjük, megfőzzük, mindegyik, helyezünk, virsliken, salátából, cikkekből, salátával, virsliket, Hosszában, készítünk, elkezdjük, aszpikkal, tojásokat, Reggelire, zselatin vagy aszpik,
|
|
|
|
|