Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött virsli /hidegtál/ recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 16 db virsli, műbeles, a műbélt főzés elött eltávolítjuk
» 2 kg francia saláta- készen szoktam venni
» 8 db tojás, fele annyi mindig amennyi virslit töltünk
» zselatin, vagy aszpik
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojásokat keményre megfőzzük és négy felé vágjuk, 4 cikket kapjunk. A virslit forró vízben pár percig melegítjük, majd hideg vízzel lehűtjük. Hosszában metszést készítünk a lehűlt virsliken, úgy hogy nem vágjuk át teljesen, csak félig. A tálra vékonyan kiterítünk a francia salátából egy 10 cm széles sávot.Teás kanállal elkezdjük tölteni a virsliket a hasadékába, és egymás mellé tesszük a tálunkon a franciasaláta ágyra. Mikor mind a 16 virsli meg van tömködve salátával, akkor a négyfelé vágott tojás cikkekből mindegyik virslire két cikket helyezünk, a sárgájával lefelé fordítva. A kihűlt aszpikkal vékonyan meglocsoljuk az egészet, kicsit várunk hogy dermedjen meg az aszpik, és fóliával takarva hűtőbe tesszük , a vendégek érkezése előtti napon is meg lehet csinálni, saláta levelekkel is lehet ágyazni a virslik alá. retekkel és paradicsommal lehet tálalni, kettő db jut egy főre.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom. Lehet nem csak ünnepre készíteni. Reggelire és vacsorára egy ropogós péksüteménnyel nagyon finom. Régen a Mackó bisztrókban lehetett ilyet fogyasztani. Sajnos már nincs Mackó bisztró.
0 komment 3 ember kedveli baboseger
2013.10.20 22:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
műbélt főzés, tojásokat keményre, virslit forró, lehűlt virsliken, tálra vékonyan, francia salátából, franciasaláta ágyra, négyfelé vágott, sárgájával lefelé, kihűlt aszpikkal, vendégek érkezése, ropogós péksüteménnyel, péksüteménnyel, paradicsommal, franciasaláta, eltávolítjuk, meglocsoljuk, fogyasztani, bisztrókban, kiterítünk, levelekkel, hasadékába, sárgájával, melegítjük, megfőzzük, mindegyik, helyezünk, virsliken, salátából, cikkekből, salátával, virsliket, Hosszában, készítünk, elkezdjük, aszpikkal, tojásokat, Reggelire, zselatin vagy aszpik,
Almás krémes
1 komment 30 ember kedveli
Töki pompos
0 komment 13 ember kedveli
Pudingos diabetikus szelet,ahogy én csinálom
1 komment 3 ember kedveli
Rántott csirke kicsit másképp
0 komment 5 ember kedveli
Mustáros -fokhagymás mártásban sült csirkecomb
2 komment 15 ember kedveli
Nizzai saláta
0 komment 1 ember kedveli
Kolbásszal töltött karaj
1 komment 6 ember kedveli
5 perces mikrós süti
0 komment 11 ember kedveli
Habart bableves
1 komment 3 ember kedveli
Gesztenye rolád
0 komment 5 ember kedveli
Csokis praliné...
0 komment 9 ember kedveli
Túrós-kekszes szelet - SÜTÉS NÉLKÜLI
1 komment 16 ember kedveli
Csotros kalács
0 komment 1 ember kedveli
Almás krémes vaníliás krémmel
1 komment 4 ember kedveli
Boeuf saláta ahogy én csinálom
0 komment 2 ember kedveli
Vérnarancs torta
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.