Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hurkának a héját lehúzom,
A főtt tojást kisebb kockákra vágom,ugyancsak az uborkát is és a majorannával , sóval és borssal összekeverem.
Majd a hurkát és a tojásos masszát is összekeverem alaposan.
A sózással csak óvatosan , mivel a hurka is már sós.
Az előző este a burgonyát héjában megfőztem, leöntöttem róla a vizet.
Másnap héját lehúzom.
A tetejéből levágok egy darabot, majd a belsejét kiskanál segítségével kikanalazom, úgy hogy kb: fél cm vastag fala maradjon meg.
A tölteléket az üregbe töltöm,hogy egy kicsit ki is lógjon belőle.
A tetejét meglocsolom a tejföllel s annak a tetejére pedig a bacon szeleteket fektetem.
Egy kiolajozott tepsibe rakom egymás mellé és a kiesett "forgácsot " pedig mellé teszem,
Berakom az 200 fokos előmelegített sütőbe kb: 30-35 percre.
Akkor jó , ha szép ropogósra pirul a bacon.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nemigazán könnyű kaja, de nagyon finom lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ibolya58
2012.05.06 23:06
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
héját lehúzom, főtt tojást, tojásos masszát, sózással csak, előző este, burgonyát héjában, tetejéből levágok, belsejét kiskanál, üregbe töltöm, tetejét meglocsolom, tetejére pedig, bacon szeleteket, kiolajozott tepsibe, előmelegített, összekeverem, segítségével, összekeverem, majorannával, kikanalazom, meglocsolom, kiolajozott, szeleteket, leöntöttem, tölteléket, ropogósra, Nemigazán, forgácsot, megfőztem, ugyancsak, tejföllel, burgonyát, tetejéből, majoranna, kockákra, belsejét, kiskanál, fektetem, tetejére, maradjon, szál májas hurka, főtt tojás, ecetes uborka, bors, majoranna, nagy burgonya, tejföl, szet bacon, olaj tepsihez,
|
|
|
|
|