Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Morgós csúcs recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» fagyasztott, vagy magozott meggybefőtt
» egy kézi citromcsavaró
» A gesztenyés töltelékhez:
» egy kevés rum
» 15 dkg darált háztartási keksz
» 25 dkg fagyasztot gesztenyemassza
» 10 dkg Rama
» 5 dkg porcukor
» A forgatáshoz:
» Kristálycukor
» A tésztához:
» 0,5 dl tej
» 4 dkg keserű kakaópor
» 20 dkg porcukor
» 20 dkg darált dió
» 10 dkg darált háztartási keksz
» 8 dkg Rama
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1.A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha Ramával és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk.
2.A felengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha Ramával és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával.
3.A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.
4.Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.
Megjegyzés / tipp:

Gyerekekkel is készíthetjük!
0 komment 3 ember kedveli jolika66
2015.05.30 18:29
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kézi citromcsavaró, gesztenyés töltelékhez, puha Ramával, tejjel összegyúrjuk, felengedett gesztenyemasszát, kevés rummal, kekszes diógombócokat, falához nyomkodjuk, tortaformát bélelünk, közepébe teszünk, lecsöpögtetett magozott, gesztenyés töltelékkel, morgós csúcsot, kívül diós, kristálycukorban, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, meghempergetünk, lecsöpögtetett, összedolgozzuk, diógombócokat, citromcsavaró, citromfacsaró, Kristálycukor, felfordított, elkészíthető, készíthetjük, összegyúrjuk, porcukorral, felengedett, forgatáshoz, porcukorral, Gyerekekkel, pontosabban, meggybefőtt, töltelékkel, fagyasztott, töltelékhez, tortaformát, háztartási, kézi citromcsavaró, gesztenyés töltelékhez, kevés rum, darált háztartási keksz, fagyasztot gesztenyemassza, Rama, porcukor, forgatáshoz, Kristálycukor, tésztához, tej, keserű kakaópor, porcukor, darált dió, darált háztartási keksz, Rama,
Citromhab
0 komment 2 ember kedveli
Karácsonyi narancs - mandarin likőr
0 komment 1 ember kedveli
Kiflikoch
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
0 komment 3 ember kedveli
Tojásleves
0 komment 6 ember kedveli
Rostélyon sült húsrudacska
0 komment 1 ember kedveli
Capuccino szelet
1 komment 20 ember kedveli
Kakaós-mandulás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Zsemlefelfújt torta
0 komment 4 ember kedveli
Tejfölös libacomb, petrezselymes burgonya ágyon
0 komment 3 ember kedveli
Gyros pizza
0 komment 3 ember kedveli
Szarvasbélszín-parázson
1 komment 4 ember kedveli
Csőben sült tortellini !
0 komment 3 ember kedveli
Bundás krumpli
1 komment 16 ember kedveli
Zöldborsófőzelék
1 komment 8 ember kedveli
MAJONÉZES MEDVEHAGYMÁS VIRSLI SALÁTA
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.