Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Morgós csúcs recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» fagyasztott, vagy magozott meggybefőtt
» egy kézi citromcsavaró
» A gesztenyés töltelékhez:
» egy kevés rum
» 15 dkg darált háztartási keksz
» 25 dkg fagyasztot gesztenyemassza
» 10 dkg Rama
» 5 dkg porcukor
» A forgatáshoz:
» Kristálycukor
» A tésztához:
» 0,5 dl tej
» 4 dkg keserű kakaópor
» 20 dkg porcukor
» 20 dkg darált dió
» 10 dkg darált háztartási keksz
» 8 dkg Rama
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1.A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha Ramával és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk.
2.A felengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha Ramával és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával.
3.A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.
4.Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.
Megjegyzés / tipp:

Gyerekekkel is készíthetjük!
0 komment 3 ember kedveli jolika66
2015.05.30 18:29
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kézi citromcsavaró, gesztenyés töltelékhez, puha Ramával, tejjel összegyúrjuk, felengedett gesztenyemasszát, kevés rummal, kekszes diógombócokat, falához nyomkodjuk, tortaformát bélelünk, közepébe teszünk, lecsöpögtetett magozott, gesztenyés töltelékkel, morgós csúcsot, kívül diós, kristálycukorban, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, meghempergetünk, lecsöpögtetett, összedolgozzuk, diógombócokat, citromcsavaró, citromfacsaró, Kristálycukor, felfordított, elkészíthető, készíthetjük, összegyúrjuk, porcukorral, felengedett, forgatáshoz, porcukorral, Gyerekekkel, pontosabban, meggybefőtt, töltelékkel, fagyasztott, töltelékhez, tortaformát, háztartási, kézi citromcsavaró, gesztenyés töltelékhez, kevés rum, darált háztartási keksz, fagyasztot gesztenyemassza, Rama, porcukor, forgatáshoz, Kristálycukor, tésztához, tej, keserű kakaópor, porcukor, darált dió, darált háztartási keksz, Rama,
Medvehagymás túróval töltött sertéskaraj
0 komment 7 ember kedveli
Kelt copfocskák
0 komment 1 ember kedveli
Citromos-ricottás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Almás, habos, reszelt sütemény
0 komment 13 ember kedveli
Nagyoncsokis brownie Ágnes :) módra
0 komment 4 ember kedveli
Fűszeres banános muffin
0 komment 4 ember kedveli
Rumos-meggyes-Kókuszgolyó
1 komment 4 ember kedveli
Gyümölcsös lepény
0 komment 7 ember kedveli
Zserbó torta
1 komment 7 ember kedveli
Cukkinifasírt
0 komment 7 ember kedveli
Egres leves
0 komment 2 ember kedveli
Fahéjas pulyka gyümölcsökkel
0 komment 4 ember kedveli
Piaci Lángos
0 komment 13 ember kedveli
Gőzgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Amerikai brownie
0 komment 4 ember kedveli
Gesztenye alagút...
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.