Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Morgós csúcs recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» fagyasztott, vagy magozott meggybefőtt
» egy kézi citromcsavaró
» A gesztenyés töltelékhez:
» egy kevés rum
» 15 dkg darált háztartási keksz
» 25 dkg fagyasztot gesztenyemassza
» 10 dkg Rama
» 5 dkg porcukor
» A forgatáshoz:
» Kristálycukor
» A tésztához:
» 0,5 dl tej
» 4 dkg keserű kakaópor
» 20 dkg porcukor
» 20 dkg darált dió
» 10 dkg darált háztartási keksz
» 8 dkg Rama
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1.A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha Ramával és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk.
2.A felengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha Ramával és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával.
3.A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.
4.Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.
Megjegyzés / tipp:

Gyerekekkel is készíthetjük!
0 komment 3 ember kedveli jolika66
2015.05.30 18:29
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kézi citromcsavaró, gesztenyés töltelékhez, puha Ramával, tejjel összegyúrjuk, felengedett gesztenyemasszát, kevés rummal, kekszes diógombócokat, falához nyomkodjuk, tortaformát bélelünk, közepébe teszünk, lecsöpögtetett magozott, gesztenyés töltelékkel, morgós csúcsot, kívül diós, kristálycukorban, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, meghempergetünk, lecsöpögtetett, összedolgozzuk, diógombócokat, citromcsavaró, citromfacsaró, Kristálycukor, felfordított, elkészíthető, készíthetjük, összegyúrjuk, porcukorral, felengedett, forgatáshoz, porcukorral, Gyerekekkel, pontosabban, meggybefőtt, töltelékkel, fagyasztott, töltelékhez, tortaformát, háztartási, kézi citromcsavaró, gesztenyés töltelékhez, kevés rum, darált háztartási keksz, fagyasztot gesztenyemassza, Rama, porcukor, forgatáshoz, Kristálycukor, tésztához, tej, keserű kakaópor, porcukor, darált dió, darált háztartási keksz, Rama,
Meggyes rámás
1 komment 3 ember kedveli
Tíz perces bögrés-mézes
0 komment 12 ember kedveli
Cserháti szilvás placsinta
0 komment 3 ember kedveli
Puputa
0 komment 3 ember kedveli
Rusei sapkák
0 komment 7 ember kedveli
Rakott cukkini feta sajttal
0 komment 2 ember kedveli
Tálbafőtt
0 komment 13 ember kedveli
Chilis bab fehér babbal
0 komment 2 ember kedveli
Albert kekszes
0 komment 10 ember kedveli
Knoppers szelet házilag
0 komment 7 ember kedveli
Füstölt busa...
0 komment 5 ember kedveli
Töltött karalábé...
3 komment 13 ember kedveli
Csíkos pite
0 komment 5 ember kedveli
Fasírtgolyók
0 komment 2 ember kedveli
Gombakrémleves
0 komment 2 ember kedveli
VINEGRED Ukrán céklasaláta
1 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.