Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Morgós csúcs recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» fagyasztott, vagy magozott meggybefőtt
» egy kézi citromcsavaró
» A gesztenyés töltelékhez:
» egy kevés rum
» 15 dkg darált háztartási keksz
» 25 dkg fagyasztot gesztenyemassza
» 10 dkg Rama
» 5 dkg porcukor
» A forgatáshoz:
» Kristálycukor
» A tésztához:
» 0,5 dl tej
» 4 dkg keserű kakaópor
» 20 dkg porcukor
» 20 dkg darált dió
» 10 dkg darált háztartási keksz
» 8 dkg Rama
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1.A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha Ramával és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk.
2.A felengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha Ramával és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával.
3.A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.
4.Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.
Megjegyzés / tipp:

Gyerekekkel is készíthetjük!
0 komment 3 ember kedveli jolika66
2015.05.30 18:29
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kézi citromcsavaró, gesztenyés töltelékhez, puha Ramával, tejjel összegyúrjuk, felengedett gesztenyemasszát, kevés rummal, kekszes diógombócokat, falához nyomkodjuk, tortaformát bélelünk, közepébe teszünk, lecsöpögtetett magozott, gesztenyés töltelékkel, morgós csúcsot, kívül diós, kristálycukorban, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, meghempergetünk, lecsöpögtetett, összedolgozzuk, diógombócokat, citromcsavaró, citromfacsaró, Kristálycukor, felfordított, elkészíthető, készíthetjük, összegyúrjuk, porcukorral, felengedett, forgatáshoz, porcukorral, Gyerekekkel, pontosabban, meggybefőtt, töltelékkel, fagyasztott, töltelékhez, tortaformát, háztartási, kézi citromcsavaró, gesztenyés töltelékhez, kevés rum, darált háztartási keksz, fagyasztot gesztenyemassza, Rama, porcukor, forgatáshoz, Kristálycukor, tésztához, tej, keserű kakaópor, porcukor, darált dió, darált háztartási keksz, Rama,
Csokoládés szelet
0 komment 2 ember kedveli
Bádeni őzgerinc.
0 komment 1 ember kedveli
Nutellás-mascarponés pohárkrém
0 komment 5 ember kedveli
Natúr csirkecomb
0 komment 2 ember kedveli
Rusei sapkák
0 komment 7 ember kedveli
Szedres pohárkrém
0 komment 1 ember kedveli
Babapiskótás diókocka
0 komment 6 ember kedveli
Nagymama gesztenyés tekercse
0 komment 9 ember kedveli
Pasta a la carbonara
0 komment 4 ember kedveli
Rumos-meggyes-Kókuszgolyó
1 komment 4 ember kedveli
Krumplis pogácsa
0 komment 21 ember kedveli
Csirkemell gyümölcsmártásban
0 komment 5 ember kedveli
Hagymás lepény
1 komment 1 ember kedveli
Virslis saláta
0 komment 1 ember kedveli
Csurgatott fánk
3 komment 27 ember kedveli
Zöldséges-sonkás aszpik
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.