Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szilvásgombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» burgonyás tésztához
» 1 kg burgonya
» 35 g olvasztott vaj
» 200 g liszt
» 1 ek búzadara
» 1 tojás
» csipet
» pirított zsemlemorzsához
» 150 g zsemlemorzsa
» 4 ek olaj
» töltelékhez
» 8 db piros szilva (vagy 30 db apróbb kék szilva)
» 4 ek kristálycukor
» 2 kk fahéj
» tálaláshoz
» fahéj
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a tojást és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk (a kék szilvát egyben hagyjuk). Összeforgatjuk a kristálycukor és fahéj keverékével. Egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk. Egy serpenyőben pedig olajon zsemlemorzsát pirítunk.
Az egyik cipót két részre osztjuk, és lisztezett felületen mindegyiket 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, téglalap alakúra. 7 cm x 7 cm-es négyzeteket vágunk belőlük. Mindegyik négyzetre egy-egy szilvát helyezünk és négy csücskét felül összefogva gombóccá formáljuk. A másik cipóval hasonlóképpen járunk el.
Négy vagy több adagban főzzük ki a gombócokat a forró vízben: akkor kész a gombóc, ha feljön a víz tetejére. A kész gombócokat kivesszük, leöblítjük folyó vízben és lecsepegtetjük. Rögtön megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Ily módon elkészítjük a maradék gombócot.
Melegen, fahéjas porcukorral tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

költség: 500 Ft
költség egy főre: 83 Ft
elkészítettem: 10 alkalommal
0 komment 3 ember kedveli tigerx27
2012.03.29 20:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát héjában, szilvát megmossuk, nagyobb lábasban, serpenyőben pedig, egyik cipót, másik cipóval, forró vízben, kész gombócokat, pirított zsemlemorzsában, maradék gombócot, zsemlemorzsához, zsemlemorzsában, burgonyatörővel, Összeforgatjuk, lecsepegtetjük, kristálycukor, hasonlóképpen, kristálycukor, elkészítettem, Szilvásgombóc, zsemlemorzsát, megforgatjuk, zsemlemorzsa, elkészítjük, négyzeteket, mindegyiket, serpenyőben, töltelékhez, keverékével, porcukorral, negyedekre, Hozzáadjuk, kimagozzuk, tálaláshoz, gombócokat, olvasztott, burgonyás tésztához, burgonya, olvasztott, liszt, búzadara, tojás, csipet, pirított zsemlemorzsához, zsemlemorzsa, olaj, töltelékhez, kristálycukor, fahéj, tálaláshoz, fahéj, porcukor,
Gombás zsemle /vacsora/
0 komment 7 ember kedveli
Zöldbabos csirkecomb
0 komment 3 ember kedveli
Tepsis csirkemell zöldségágyon sütve
0 komment 2 ember kedveli
Fokhagymás röszti
0 komment 7 ember kedveli
Sós-sajtos kifli
0 komment 1 ember kedveli
Bounty kocka
0 komment 9 ember kedveli
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
0 komment 3 ember kedveli
Limoncello Hot Shot (kávékülönlegesség)
1 komment 1 ember kedveli
Borókás báránysült
1 komment 2 ember kedveli
Vörösboros őzpörkölt.
2 komment 3 ember kedveli
Kókuszgolyó
0 komment 4 ember kedveli
Zöldséges, sonkás szendvicskenyér
0 komment 4 ember kedveli
Cukkínis párnák
0 komment 6 ember kedveli
Rakott hús 2
0 komment 32 ember kedveli
Isteni eledel
0 komment 24 ember kedveli
Almás diós pite !
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.