Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a tojást és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk (a kék szilvát egyben hagyjuk). Összeforgatjuk a kristálycukor és fahéj keverékével. Egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk. Egy serpenyőben pedig olajon zsemlemorzsát pirítunk.
Az egyik cipót két részre osztjuk, és lisztezett felületen mindegyiket 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, téglalap alakúra. 7 cm x 7 cm-es négyzeteket vágunk belőlük. Mindegyik négyzetre egy-egy szilvát helyezünk és négy csücskét felül összefogva gombóccá formáljuk. A másik cipóval hasonlóképpen járunk el.
Négy vagy több adagban főzzük ki a gombócokat a forró vízben: akkor kész a gombóc, ha feljön a víz tetejére. A kész gombócokat kivesszük, leöblítjük folyó vízben és lecsepegtetjük. Rögtön megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Ily módon elkészítjük a maradék gombócot.
Melegen, fahéjas porcukorral tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
költség: 500 Ft
költség egy főre: 83 Ft
elkészítettem: 10 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.29 20:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
burgonyát héjában, szilvát megmossuk, nagyobb lábasban, serpenyőben pedig, egyik cipót, másik cipóval, forró vízben, kész gombócokat, pirított zsemlemorzsában, maradék gombócot, zsemlemorzsához, zsemlemorzsában, burgonyatörővel, Összeforgatjuk, lecsepegtetjük, kristálycukor, hasonlóképpen, kristálycukor, elkészítettem, Szilvásgombóc, zsemlemorzsát, megforgatjuk, zsemlemorzsa, elkészítjük, négyzeteket, mindegyiket, serpenyőben, töltelékhez, keverékével, porcukorral, negyedekre, Hozzáadjuk, kimagozzuk, tálaláshoz, gombócokat, olvasztott, burgonyás tésztához, burgonya, olvasztott, liszt, búzadara, tojás, csipet, pirított zsemlemorzsához, zsemlemorzsa, olaj, töltelékhez, kristálycukor, fahéj, tálaláshoz, fahéj, porcukor,
|
|
|
|
|