Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szilvásgombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» burgonyás tésztához
» 1 kg burgonya
» 35 g olvasztott vaj
» 200 g liszt
» 1 ek búzadara
» 1 tojás
» csipet
» pirított zsemlemorzsához
» 150 g zsemlemorzsa
» 4 ek olaj
» töltelékhez
» 8 db piros szilva (vagy 30 db apróbb kék szilva)
» 4 ek kristálycukor
» 2 kk fahéj
» tálaláshoz
» fahéj
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a tojást és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk (a kék szilvát egyben hagyjuk). Összeforgatjuk a kristálycukor és fahéj keverékével. Egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk. Egy serpenyőben pedig olajon zsemlemorzsát pirítunk.
Az egyik cipót két részre osztjuk, és lisztezett felületen mindegyiket 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, téglalap alakúra. 7 cm x 7 cm-es négyzeteket vágunk belőlük. Mindegyik négyzetre egy-egy szilvát helyezünk és négy csücskét felül összefogva gombóccá formáljuk. A másik cipóval hasonlóképpen járunk el.
Négy vagy több adagban főzzük ki a gombócokat a forró vízben: akkor kész a gombóc, ha feljön a víz tetejére. A kész gombócokat kivesszük, leöblítjük folyó vízben és lecsepegtetjük. Rögtön megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Ily módon elkészítjük a maradék gombócot.
Melegen, fahéjas porcukorral tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

költség: 500 Ft
költség egy főre: 83 Ft
elkészítettem: 10 alkalommal
0 komment 3 ember kedveli tigerx27
2012.03.29 20:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát héjában, szilvát megmossuk, nagyobb lábasban, serpenyőben pedig, egyik cipót, másik cipóval, forró vízben, kész gombócokat, pirított zsemlemorzsában, maradék gombócot, zsemlemorzsához, zsemlemorzsában, burgonyatörővel, Összeforgatjuk, lecsepegtetjük, kristálycukor, hasonlóképpen, kristálycukor, elkészítettem, Szilvásgombóc, zsemlemorzsát, megforgatjuk, zsemlemorzsa, elkészítjük, négyzeteket, mindegyiket, serpenyőben, töltelékhez, keverékével, porcukorral, negyedekre, Hozzáadjuk, kimagozzuk, tálaláshoz, gombócokat, olvasztott, burgonyás tésztához, burgonya, olvasztott, liszt, búzadara, tojás, csipet, pirított zsemlemorzsához, zsemlemorzsa, olaj, töltelékhez, kristálycukor, fahéj, tálaláshoz, fahéj, porcukor,
Székely libacomb
0 komment 3 ember kedveli
Káposztalé-leves székelyesen
1 komment 7 ember kedveli
Marcipános mandulás muffin !
2 komment 2 ember kedveli
Gombás-tejszínes csirke
1 komment 1 ember kedveli
Tejfölös csoda süti
0 komment 15 ember kedveli
Töltött dagadó
0 komment 6 ember kedveli
Gyors bögrés mákos
0 komment 4 ember kedveli
Alföldi rakott tarhonya
0 komment 13 ember kedveli
Abbahagyhatatlan csirke
0 komment 19 ember kedveli
Hideg tejszínes gyümölcs leves
0 komment 6 ember kedveli
Csőben sült csülkös brokkoli sajttal.
0 komment 1 ember kedveli
Káposztás bableves csülökkel
1 komment 25 ember kedveli
Borsos tokány tarhonyával
0 komment 4 ember kedveli
Kukoricás csirke
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos csibék
0 komment 17 ember kedveli
Csirkemell rétegezett hagymás burgonyával
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.