Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szilvásgombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» burgonyás tésztához
» 1 kg burgonya
» 35 g olvasztott vaj
» 200 g liszt
» 1 ek búzadara
» 1 tojás
» csipet
» pirított zsemlemorzsához
» 150 g zsemlemorzsa
» 4 ek olaj
» töltelékhez
» 8 db piros szilva (vagy 30 db apróbb kék szilva)
» 4 ek kristálycukor
» 2 kk fahéj
» tálaláshoz
» fahéj
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a tojást és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk (a kék szilvát egyben hagyjuk). Összeforgatjuk a kristálycukor és fahéj keverékével. Egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk. Egy serpenyőben pedig olajon zsemlemorzsát pirítunk.
Az egyik cipót két részre osztjuk, és lisztezett felületen mindegyiket 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, téglalap alakúra. 7 cm x 7 cm-es négyzeteket vágunk belőlük. Mindegyik négyzetre egy-egy szilvát helyezünk és négy csücskét felül összefogva gombóccá formáljuk. A másik cipóval hasonlóképpen járunk el.
Négy vagy több adagban főzzük ki a gombócokat a forró vízben: akkor kész a gombóc, ha feljön a víz tetejére. A kész gombócokat kivesszük, leöblítjük folyó vízben és lecsepegtetjük. Rögtön megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Ily módon elkészítjük a maradék gombócot.
Melegen, fahéjas porcukorral tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

költség: 500 Ft
költség egy főre: 83 Ft
elkészítettem: 10 alkalommal
0 komment 3 ember kedveli tigerx27
2012.03.29 20:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát héjában, szilvát megmossuk, nagyobb lábasban, serpenyőben pedig, egyik cipót, másik cipóval, forró vízben, kész gombócokat, pirított zsemlemorzsában, maradék gombócot, zsemlemorzsához, zsemlemorzsában, burgonyatörővel, Összeforgatjuk, lecsepegtetjük, kristálycukor, hasonlóképpen, kristálycukor, elkészítettem, Szilvásgombóc, zsemlemorzsát, megforgatjuk, zsemlemorzsa, elkészítjük, négyzeteket, mindegyiket, serpenyőben, töltelékhez, keverékével, porcukorral, negyedekre, Hozzáadjuk, kimagozzuk, tálaláshoz, gombócokat, olvasztott, burgonyás tésztához, burgonya, olvasztott, liszt, búzadara, tojás, csipet, pirított zsemlemorzsához, zsemlemorzsa, olaj, töltelékhez, kristálycukor, fahéj, tálaláshoz, fahéj, porcukor,
Tökös-mákos rolád narancsos-mascarponés krémmel.
0 komment 2 ember kedveli
Töltött dagadó káposztával
0 komment 8 ember kedveli
Roston szűzpecsenye édesburgonyával
0 komment 2 ember kedveli
Habos gesztenyés süti
1 komment 5 ember kedveli
Narancs saláta
0 komment 1 ember kedveli
Firenzei borjúkotlett.
0 komment 1 ember kedveli
Máglyarakás
0 komment 6 ember kedveli
Bolgár máj piritóssal !
1 komment 3 ember kedveli
Őszibarack-süti-
0 komment 15 ember kedveli
göngyölt császárszalonna
0 komment 3 ember kedveli
Szezámmagos kifli
1 komment 8 ember kedveli
Medvehagymás csirkemell tekercs!
0 komment 10 ember kedveli
Az én kedvenc tiramisum
1 komment 17 ember kedveli
Csokoládés pite
0 komment 5 ember kedveli
Sólet
0 komment 3 ember kedveli
Rakott hús 2
0 komment 32 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.