Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szilvásgombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» burgonyás tésztához
» 1 kg burgonya
» 35 g olvasztott vaj
» 200 g liszt
» 1 ek búzadara
» 1 tojás
» csipet
» pirított zsemlemorzsához
» 150 g zsemlemorzsa
» 4 ek olaj
» töltelékhez
» 8 db piros szilva (vagy 30 db apróbb kék szilva)
» 4 ek kristálycukor
» 2 kk fahéj
» tálaláshoz
» fahéj
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a tojást és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk (a kék szilvát egyben hagyjuk). Összeforgatjuk a kristálycukor és fahéj keverékével. Egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk. Egy serpenyőben pedig olajon zsemlemorzsát pirítunk.
Az egyik cipót két részre osztjuk, és lisztezett felületen mindegyiket 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, téglalap alakúra. 7 cm x 7 cm-es négyzeteket vágunk belőlük. Mindegyik négyzetre egy-egy szilvát helyezünk és négy csücskét felül összefogva gombóccá formáljuk. A másik cipóval hasonlóképpen járunk el.
Négy vagy több adagban főzzük ki a gombócokat a forró vízben: akkor kész a gombóc, ha feljön a víz tetejére. A kész gombócokat kivesszük, leöblítjük folyó vízben és lecsepegtetjük. Rögtön megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Ily módon elkészítjük a maradék gombócot.
Melegen, fahéjas porcukorral tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

költség: 500 Ft
költség egy főre: 83 Ft
elkészítettem: 10 alkalommal
0 komment 3 ember kedveli tigerx27
2012.03.29 20:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát héjában, szilvát megmossuk, nagyobb lábasban, serpenyőben pedig, egyik cipót, másik cipóval, forró vízben, kész gombócokat, pirított zsemlemorzsában, maradék gombócot, zsemlemorzsához, zsemlemorzsában, burgonyatörővel, Összeforgatjuk, lecsepegtetjük, kristálycukor, hasonlóképpen, kristálycukor, elkészítettem, Szilvásgombóc, zsemlemorzsát, megforgatjuk, zsemlemorzsa, elkészítjük, négyzeteket, mindegyiket, serpenyőben, töltelékhez, keverékével, porcukorral, negyedekre, Hozzáadjuk, kimagozzuk, tálaláshoz, gombócokat, olvasztott, burgonyás tésztához, burgonya, olvasztott, liszt, búzadara, tojás, csipet, pirított zsemlemorzsához, zsemlemorzsa, olaj, töltelékhez, kristálycukor, fahéj, tálaláshoz, fahéj, porcukor,
Rösti cordon bleu...
0 komment 13 ember kedveli
Madártej
0 komment 6 ember kedveli
Gazdag palacsinta
0 komment 10 ember kedveli
Dorozsmai molnárponty
0 komment 4 ember kedveli
Szuper müzliszelet
0 komment 4 ember kedveli
Rókagombás káposztalaves
0 komment 1 ember kedveli
Gombás borjútokány.
1 komment 6 ember kedveli
Muffinsütöben sült sajtos csirkecsigák
0 komment 5 ember kedveli
Szarvas tallérok gombával
0 komment 2 ember kedveli
Kekszes-puncsos szelet
1 komment 1 ember kedveli
Császármorzsa meggyel (smarni)
0 komment 11 ember kedveli
Turótorta
0 komment 1 ember kedveli
Cosmopolitan koktél
0 komment 2 ember kedveli
Cukkinis zöldbabköret
0 komment 1 ember kedveli
Linzer
0 komment 5 ember kedveli
Praktikus csemege
0 komment 20 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.