Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A káposztát csíkokra felvágom , besózom és állni hagyom .
Addig míg áll a káposzta a szalonnát kis kockákra vágom és kisütöm a zsírját, majd kiveszem egy tányérra.
Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítom a darabolt hagymát, utána hozzáadom a tepertőt, cukrot, s megszórom a pirospaprikával, elkeverem .
most adom hozzá a kinyomkodott káposztát, borst és a szerecsendiót is.
Megpárolom puhára.
A réteslapot konyharuhára rakom , egyesével megkenem kevés vajjal, s a káposztát rárakom ( az egész területre , nem egy vonalba ).
A tetejét meglocsolom tejföllel, majd feltekerem.
200 fokos sütőben 40 percig sütöm .
A szószhoz a paprikát felcsíkozom , a hagymát, fokhagymát kevés zsíron megpirítom , s hozzáadom a a paprika darabokat, elkeverem .
Sózom és borsozom , puhára főzöm , utána mixerrel pürésítem .
A végén keverem bele a vajat, ha kell utána izésítek.
A rétest felszeletelem és a mártással együtt tálalom .
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A paprikás mártás nagyon jól illik a káposztához.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
ibolya58
2013.04.27 23:06
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
káposztát csíkokra, serpenyőben kevés, darabolt hagymát, kinyomkodott káposztát, réteslapot konyharuhára, káposztát rárakom, egész területre, tetejét meglocsolom, paprikát felcsíkozom, végén keverem, rétest felszeletelem, mártással együtt, paprikás mártás, pirospaprikával, felszeletelem, szerecsendiót, szerecsendió, kinyomkodott, konyharuhára, serpenyőben, meglocsolom, káposztához, felcsíkozom, balzsamecet, megpirítom, megpirítom, réteslapot, Megpárolom, fokhagymát, feltekerem, káposztát, mártással, elkeverem, hozzáadom, darabokat, szalonnát, káposztát, Káposztás, megszórom, nagy csomag réteslap, fejes káposzta, szalonna, cukor, paprika, bors, szerecsendió, tejföl, piros paprika, gerezd fokhagyma, közepes hagyma, leves, bors, balzsamecet,
|
|
|
|
|