Fogás: köret, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszelem. A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverem. Sóval, borssal és reszelt fokhagymával ízesítem. Hűtőbe téve, legalább 2 órát pihentetem.
Pihentetés után kicsit még állni hagyom szobahőmérsékleten. Jól átkeverem. Egy serpenyőben kevés olajat hevítek. Egy kanállal kis halmokat adagolok a serpenyőbe, kissé ellapítom, de vigyázva, hogy ne érjenek össze.
Mikor az alja szépen megsült, óvatosan megfordítom, és a másik oldalát is ropogósra sütöm. Mikor kész papírtörlőre szedem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
sz-andi
2014.03.22 22:02
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
burgonyát nagy, reszelt burgonyát, nagyobb tálban, serpenyőben kevés, alja szépen, másik oldalát, fokhagymagerezd, összekeverem, papírtörlőre, fokhagymával, megfordítom, serpenyőben, serpenyőbe, Pihentetés, pihentetem, Fokhagymás, lereszelem, burgonyát, átkeverem, ellapítom, burgonyát, ropogósra, evőkanál, halmokat, kanállal, burgonya, ízesítem, adagolok, legalább, étvágyat, vigyázva, óvatosan, burgonya, tojás, evőkanál liszt, fokhagymagerezd, őrölt fekete bors, olaj,
|
|
|
|
|