Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A mogyorót zacskóba teszem és klopfolóval darabosra töröm össze .
A lisztet, cukrot, mogyorót, kakaót és a vajat összekeverem. Minimum fél órára a hűtőbe teszem .
Utána diónyi golyókat formálok belőle, majd megint a hűtőbe teszem , de csak 15-20 percre .( igy könnyebbe megdermed benne a vaj .)
Ezután berakom a sütőbe és 170 fokon 15 percig sütöm .
Amikor kész van a süti, várok vele mig kihűl és csak utána szedem le a tepsiről, , nagyon törékeny , óvatosan kell levenni .
A fehércsokit felolvasztom gőz felett , majd 2- 2 golyót összeragasztok vele,.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A megsült tészta golyókat csak akkor kell levenni a tepsiről, amikor teljesen kihültek , nagyon törékeny.
Ebből az adagaból kb : 50 db golyó lesz , összeragasztva 25 sütike belőle.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
ibolya58
2014.03.29 16:50
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
mogyorót zacskóba, vajat összekeverem, hűtőbe teszem, fehércsokit felolvasztom, megsült tészta, összeragasztva, összeragasztok, összekeverem, felolvasztom, klopfolóval, fehércsokit, fehércsoki, megdermed, darabosra, könnyebbe, mogyorót, golyókat, zacskóba, golyókat, óvatosan, formálok, tepsiről, adagaból, mogyorós, tepsiről, étvágyat, mogyorót, törékeny, teljesen, kihültek, törékeny, liszt, cukor, mogyoró, fekete csoki, fehércsoki,
|
|
|
|
|