Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát sós vízben megfőzöm , áttöröm , s hozzáadom a tojást, sót, borst,kevés vajat és annyi lisztet, hogy közepesen kemény tésztát kapjak.
Közepes nagyságú gombócokat csinálok belőle, és kifőzöm sós vízben.
Akkor jó, ha feljön a víz tetejére, majd kiszedem egy tálra.
A mártáshoz a gombát felszeletelem.
Olajon megpirítom az apróra felkockázott hagymát, hozzáadom a gombát,sózom és borsozom , s addig főzöm míg elpárolog a leve és megpuhul a gomba.
Most megszórom liszttel,elkeverem , együtt pirítom tovább, majd a tejszínt is belekeverem s főzöm míg krémes lesz.
Utána fűszerezem ha kell.
Egy kisebb tepsit kiolajozok, a burgonya gombócokat belerendezem benne a gombamártást ráöntöm a gombócra,a tetejét megszórom reszelt sajttal és aprított petrezselyemmel és az előmelegített 180 fokos sütőben készre sütöm ez kb:20-25 perc.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kevés hozzávalóból is lehet finom , laktató egytálételt készíteni.
Próbáld ki finom .
Jó étvágyat kívánok hozzá.!
|
|
|
|
1 komment
|
12 ember kedveli
|
ibolya58
2012.10.18 20:19
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
eva4 |
2012.10.31. 19:24 (#1) |
|
|
Ez nagyon jol hangzik - csak kicsit maceras...
Elöször burgonyat megfözni, utana gombockent meg egyszer megfözni, majd meg is sütni... |
| |
|
|
|
gombát felszeletelem, apróra felkockázott, kisebb tepsit, burgonya gombócokat, gombamártást ráöntöm, tetejét megszórom, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, gombamártással, előmelegített, felszeletelem, hozzávalóból, belerendezem, gombamártást, felkockázott, belekeverem, egytálételt, gombócokat, fűszerezem, gombócokat, megpirítom, kiolajozok, hozzáadom, elpárolog, Burgonyás, hozzáadom, megszórom, megszórom, elkeverem, készíteni, mártáshoz, közepesen, burgonya, tojás, gomba, tejszín, olaj, közepes hagyma, liszt, bors, petrezselyemzöld, reszelt sajt,
|
|
|
|
|