Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Borzas karajszelet recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 8 vékony szelet karajfilé
» 4-5 db közepes krumpli
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 tojás
» kb. 3-4 evőkanál liszt + a panírozáshoz
» kb. 1,5 dl tej
» só
» bors
» szerecsendió
» tejföl
» reszelt sajt
» olaj a sütéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A karajszeleteket kicsit klopfoljuk, a széleket pár helyen bevagdossuk, sózzuk, őrölt borssal, kevés frissen reszelt szerecsendióval megszórjuk, kicsit pihentetjük, amíg a krumplimasszát összeállítjuk.
A krumplit meghámozzuk, durvára reszeljük egy keverőtálba. Enyhén sózzuk, várunk egy kicsit, ameddig levet enged. Ráütjük a tojást, a tejjel, liszttel sűrű masszát készítünk, fűszerezzük sóval, kevés borssal, szerecsendióval, 2 gerezd zúzott fokhagymával.
A húst egyenként lisztbe forgatjuk, tenyerünkre fektetjük, a masszából egy evőkanálnyit szétkenünk az egyik oldalán, belefordítjuk a forró olajba, majd a másik oldalát is bevonjuk a masszával. Közepes hőfokon, félidőben megfordítva szép pirosra sütjük, és papírtörlőre szedjük.
Tálalásnál a tejfölbe fokhagymát reszelünk, kicsit sózzuk, borsozzuk, a hús tetejét megkenjük vele, majd reszelt sajttal megszórjuk.
Megjegyzés / tipp:

Célszerű akkora serpenyőt választani, hogy legalább kettesével tudjuk sütni. Az olaj jó forró legyen, mert úgy nem szívja magába a zsiradékot.
0 komment 15 ember kedveli kenguru2
2013.01.17 17:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
karajszeleteket kicsit, krumplimasszát összeállítjuk, krumplit meghámozzuk, húst egyenként, evőkanálnyit szétkenünk, egyik oldalán, forró olajba, másik oldalát, tejfölbe fokhagymát, szerecsendióval, szerecsendióval, karajszeleteket, krumplimasszát, belefordítjuk, összeállítjuk, szerecsendió, evőkanálnyit, fokhagymával, papírtörlőre, panírozáshoz, bevagdossuk, megfordítva, pihentetjük, keverőtálba, fűszerezzük, karajszelet, meghámozzuk, tenyerünkre, megszórjuk, Tálalásnál, szétkenünk, klopfoljuk, megszórjuk, választani, fokhagymát, vékony szelet karajfilé, közepes krumpli, gerezd fokhagyma, tojás, evőkanál liszt panírozáshoz, bors, szerecsendió, tejföl, reszelt sajt, olaj sütéshez,
Meggyes piskóta tejszínes meggykrémmel
0 komment 7 ember kedveli
Borsos tokány paradicsompürével
0 komment 3 ember kedveli
Sült banán
0 komment 2 ember kedveli
Áfonyás charlotte
0 komment 2 ember kedveli
Csokoládé likőr
1 komment 24 ember kedveli
CSÖRÖGE
0 komment 14 ember kedveli
Banános krémtúró
0 komment 3 ember kedveli
Füstölt csülök babos káposztával
0 komment 13 ember kedveli
Tésztasaláta paradicsommal
0 komment 1 ember kedveli
Paprikás csirkemell.
1 komment 11 ember kedveli
Tarhonya, a magyaros aprótészta
0 komment 3 ember kedveli
Betyárgombóc
0 komment 17 ember kedveli
Epres pohárkrém
0 komment 2 ember kedveli
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal...
0 komment 19 ember kedveli
Édesburgonyás penne
0 komment 1 ember kedveli
Töltött "kagyló"
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.