Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A karajszeleteket kicsit klopfoljuk, a széleket pár helyen bevagdossuk, sózzuk, őrölt borssal, kevés frissen reszelt szerecsendióval megszórjuk, kicsit pihentetjük, amíg a krumplimasszát összeállítjuk.
A krumplit meghámozzuk, durvára reszeljük egy keverőtálba. Enyhén sózzuk, várunk egy kicsit, ameddig levet enged. Ráütjük a tojást, a tejjel, liszttel sűrű masszát készítünk, fűszerezzük sóval, kevés borssal, szerecsendióval, 2 gerezd zúzott fokhagymával.
A húst egyenként lisztbe forgatjuk, tenyerünkre fektetjük, a masszából egy evőkanálnyit szétkenünk az egyik oldalán, belefordítjuk a forró olajba, majd a másik oldalát is bevonjuk a masszával. Közepes hőfokon, félidőben megfordítva szép pirosra sütjük, és papírtörlőre szedjük.
Tálalásnál a tejfölbe fokhagymát reszelünk, kicsit sózzuk, borsozzuk, a hús tetejét megkenjük vele, majd reszelt sajttal megszórjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Célszerű akkora serpenyőt választani, hogy legalább kettesével tudjuk sütni. Az olaj jó forró legyen, mert úgy nem szívja magába a zsiradékot.
|
|
|
|
0 komment
|
15 ember kedveli
|
kenguru2
2013.01.17 17:35
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
karajszeleteket kicsit, krumplimasszát összeállítjuk, krumplit meghámozzuk, húst egyenként, evőkanálnyit szétkenünk, egyik oldalán, forró olajba, másik oldalát, tejfölbe fokhagymát, szerecsendióval, szerecsendióval, karajszeleteket, krumplimasszát, belefordítjuk, összeállítjuk, szerecsendió, evőkanálnyit, fokhagymával, papírtörlőre, panírozáshoz, bevagdossuk, megfordítva, pihentetjük, keverőtálba, fűszerezzük, karajszelet, meghámozzuk, tenyerünkre, megszórjuk, Tálalásnál, szétkenünk, klopfoljuk, megszórjuk, választani, fokhagymát, vékony szelet karajfilé, közepes krumpli, gerezd fokhagyma, tojás, evőkanál liszt panírozáshoz, bors, szerecsendió, tejföl, reszelt sajt, olaj sütéshez,
|
|
|
|
|