Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Borzas karajszelet recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 8 vékony szelet karajfilé
» 4-5 db közepes krumpli
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 tojás
» kb. 3-4 evőkanál liszt + a panírozáshoz
» kb. 1,5 dl tej
» só
» bors
» szerecsendió
» tejföl
» reszelt sajt
» olaj a sütéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A karajszeleteket kicsit klopfoljuk, a széleket pár helyen bevagdossuk, sózzuk, őrölt borssal, kevés frissen reszelt szerecsendióval megszórjuk, kicsit pihentetjük, amíg a krumplimasszát összeállítjuk.
A krumplit meghámozzuk, durvára reszeljük egy keverőtálba. Enyhén sózzuk, várunk egy kicsit, ameddig levet enged. Ráütjük a tojást, a tejjel, liszttel sűrű masszát készítünk, fűszerezzük sóval, kevés borssal, szerecsendióval, 2 gerezd zúzott fokhagymával.
A húst egyenként lisztbe forgatjuk, tenyerünkre fektetjük, a masszából egy evőkanálnyit szétkenünk az egyik oldalán, belefordítjuk a forró olajba, majd a másik oldalát is bevonjuk a masszával. Közepes hőfokon, félidőben megfordítva szép pirosra sütjük, és papírtörlőre szedjük.
Tálalásnál a tejfölbe fokhagymát reszelünk, kicsit sózzuk, borsozzuk, a hús tetejét megkenjük vele, majd reszelt sajttal megszórjuk.
Megjegyzés / tipp:

Célszerű akkora serpenyőt választani, hogy legalább kettesével tudjuk sütni. Az olaj jó forró legyen, mert úgy nem szívja magába a zsiradékot.
0 komment 15 ember kedveli kenguru2
2013.01.17 17:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
karajszeleteket kicsit, krumplimasszát összeállítjuk, krumplit meghámozzuk, húst egyenként, evőkanálnyit szétkenünk, egyik oldalán, forró olajba, másik oldalát, tejfölbe fokhagymát, szerecsendióval, szerecsendióval, karajszeleteket, krumplimasszát, belefordítjuk, összeállítjuk, szerecsendió, evőkanálnyit, fokhagymával, papírtörlőre, panírozáshoz, bevagdossuk, megfordítva, pihentetjük, keverőtálba, fűszerezzük, karajszelet, meghámozzuk, tenyerünkre, megszórjuk, Tálalásnál, szétkenünk, klopfoljuk, megszórjuk, választani, fokhagymát, vékony szelet karajfilé, közepes krumpli, gerezd fokhagyma, tojás, evőkanál liszt panírozáshoz, bors, szerecsendió, tejföl, reszelt sajt, olaj sütéshez,
Tonhalas tojáskrém
0 komment 2 ember kedveli
Petőfi leves grízgaluskával
0 komment 6 ember kedveli
Szalagos fánk
1 komment 8 ember kedveli
Poékaleves !
0 komment 7 ember kedveli
Édes gomba
0 komment 13 ember kedveli
Diós batyu
0 komment 3 ember kedveli
Raffaello házilag
0 komment 32 ember kedveli
Almás sütőtök krémleves,pirított dióval
0 komment 1 ember kedveli
Roston sült lazac pirított baconszalonnával.
0 komment 2 ember kedveli
Rántott szilva
0 komment 6 ember kedveli
Sajtos rúd
1 komment 23 ember kedveli
Isteni eledel
0 komment 24 ember kedveli
Freddo (Jeges kávé)
0 komment 1 ember kedveli
Bolgár sopszka saláta!
1 komment 3 ember kedveli
Fokhagymás csirkecombok sörben sütve
1 komment 12 ember kedveli
Brassói aprópecsenye
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.