Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a gyümölcshúst felaprítjuk.
Kikenünk egy 24 cm átmérőjű sütőformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, beledolgozunk 2 tojást. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához adjuk. A tészta felét a formába kanalazzuk, megszórjuk a szilva harmadával, majd a maradék tésztával beborítjuk. Megszórjuk a maradék szilvával.
A maradék 2 tojást a mézzel kikeverjük, hozzáadjuk a fahéjat és a tejfölt, és bevonjuk vele a szilvát. A sütőben 1 órát sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsőrös habzsákba szedjük és a kihűlt tésztára habrózsákat nyomunk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Szezon deszert,ajánlom mindenkinek...
|
|
|
|
0 komment
|
12 ember kedveli
|
53ilona
2013.08.20 07:49
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
szilvát megmossuk, gyümölcshúst felaprítjuk, cukorral habosra, sütőporral elkeverjük, masszához adjuk, tészta felét, formába kanalazzuk, szilva harmadával, maradék tésztával, maradék szilvával, mézzel kikeverjük, tejszínt kemény, kihűlt tésztára, csillagcsőrös, előmelegítjük, beledolgozunk, gyümölcshúst, habrózsákat, felaprítjuk, mindenkinek, kanalazzuk, megszórjuk, elkeverjük, harmadával, sütőporral, Megszórjuk, kávéskanál, kimagozzuk, hozzáadjuk, kikeverjük, sütőformát, beborítjuk, tésztával, habzsákba, Kivesszük, szilvával, megmossuk, masszához, pitetorta, szilva, cukor tojás, liszt teáskanál sütőpor, tejföl tejszín,
|
|
|
|
|