Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkét a szalonnával sűrűn megtűzdeljük,és ha a szalonna nem elég sós,meg is sózzuk.Vajjal bedörzsöljük,és tűzálló tálra vagy zománcos tepsire fektetve a sütőben szép pirosra sütjük.Ezután a pecsenyét deszkára téve feldaraboljuk.Közben a narancs sárga héját lereszeljük,és a fél citrom reszelt héjával együtt a borral leöntjük,kb:15 percig főzzük.Ezután leszűrjük,a levét a tejszínnel meg a liszttel simára keverjük,a pecsenyelevét is hozzáöntjük,és csipetnyi őrölt gyömbérrel meg a narancs levével ízesítjük.Jól összeforraljuk,és a melegen tartott csirkére öntjük.Rizskörettel tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Rízs helyett lehet bő választékú salátával is tálalni.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
edesangyal
2012.08.27 20:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
szalonnával sűrűn, sütőben szép, pecsenyét deszkára, narancs sárga, borral leöntjük, liszttel simára, narancs levével, melegen tartott, összeforraljuk, feldaraboljuk, pecsenyelevét, bedörzsöljük, Rizskörettel, megtűzdeljük, lereszeljük, szalonnával, hozzáöntjük, választékú, gyömbérrel, gyömbérpor, késhegynyi, tejszínnel, Narancsos, pecsenyét, csipetnyi, leszűrjük, salátával, ízesítjük, szalonna, deszkára, keverjük, liszttel, szalonna, csirkére, kg-os csirke, füstölt szalonna, narancs, citrom héja, édes fehérbor, tejszín, kiskanál liszt, késhegynyi gyömbérpor,
|
|
|
|
|