Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
50 dkg lisztbe belekeverünk langyos tejjel megkelesztett 2 dkg élesztőt,késhegynyi sót, 1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint - 4-5 kávéskanál cukorral elkevert-langyos tejet (2,5-3 dl),hogy jó gyenge tésztát kapjunk, Jól kidolgozzuk, míg szép sima lesz és hólyagokat vet. Ekkor részletekben lassanként beleöntünk 5dkg olvasztott langyos vajat (ettől lesz foszlós a kalács), és újból simára dolgozzuk. Tetejét kissé meglisztezzük,és meleg helyen lassan megkelesztjük. Belisztezett deszkán annyi részre osztjuk, ahány ágból fonni akarjuk. Fonás közben az ágakat megcsavarjuk,majd zsírral kikent tepsiben újra megkelesztjük. Felvert tojással megkenve lassú tűzön pirosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
(Jól meg kell keleszteni,mert különben megreped.)
|
|
|
|
0 komment
|
18 ember kedveli
|
reloading1234
2012.06.16 14:04
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
egész tojás, ágakat megcsavarjuk, meglisztezzük, megkelesztjük, megkelesztett, megkelesztjük, Belisztezett, részletekben, megcsavarjuk, belekeverünk, kidolgozzuk, olvasztott, kávéskanál, lassanként, kávéskanál, késhegynyi, hólyagokat, beleöntünk, keleszteni, késhegynyi, dolgozzuk, élesztőt, megkenve, tojással, különben, valamint, sárgáját, elkevert, liszt, élesztő, késhegynyi, egész tojás, egész tojás sárgája, kávéskanál cukor,
|
|
|
|
|