Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Madártej krém habbal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 l tej
» 2 tojássárga
» 10 dkg kristálycukor
» 1 tejszínízű pudingpor
» vanília
» étcsoki (elmaradhat)
» Hab 2 tojásfehérje
» 1 púpozott ek porcukor (3 dkg)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1 l tejet felteszünk forrni, a tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, simára kavarjuk, apránként hozzáadjuk a maradék fél liter tejet.
Ha csomómentes, rátöltjük a forrásban lévő tejre, és csendes lángon addig kavarjuk, amíg buzogni kezd. 4-5 perc után levesszük a lángról, rászórjuk a vaníliát, időnként belekavarva hagyjuk kihűlni.
Felteszünk egy liter vizet forrni. A tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, fokozatosan hozzáadva a porcukrot.
Evőkanállal egy széles lábosba a habból galuskákat szaggatunk, majd a forrásban lévő vizet beleöntjük, nem a habra, hanem mellé, és lefedjük. A fedőt nem emelgetjük, hagyjuk kihűlni a vizet. Amire kihűl a krém, a hab is megpárolódik és nem esik össze.
A krémet tálkákba töltjük, szórhatunk bele vágott vagy reszelt csokit, villával rárakjuk a habot. Ízlés szerint díszíthetjük.

Megjegyzés / tipp:

Gyors és egyszerű krém. Főleg kezdő háziasszonyoknak ajánlom.
0 komment 13 ember kedveli fordgtr
2013.01.31 17:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojások sárgáját, cukorral habosra, forrásban lévő, liter vizet, tojások fehérjéből, széles lábosba, habból galuskákat, krémet tálkákba, háziasszonyoknak, kristálycukor, díszíthetjük, tojásfehérje, megpárolódik, Evőkanállal, fokozatosan, csomómentes, belekavarva, emelgetjük, felteszünk, hozzáadjuk, hozzáadjuk, fehérjéből, Felteszünk, galuskákat, szaggatunk, beleöntjük, tejszínízű, tojássárga, szórhatunk, elmaradhat, rátöltjük, apránként, porcukrot, forrásban, tojássárga, kristálycukor, tejszínízű pudingpor, vanília, étcsoki elmaradhat, tojásfehérje, púpozott porcukor,
SÓS DIÓS KEKSZ
3 komment 7 ember kedveli
MADÁRTEJ SZELET
2 komment 7 ember kedveli
Pulykamell Mozzarellával
0 komment 2 ember kedveli
Abbahagyhatatlan csirke
1 komment 24 ember kedveli
Cseresznye-szirupban-
0 komment 2 ember kedveli
Egyszerű túrós süti babapiskótával és gyümölccsel
0 komment 7 ember kedveli
Rizs-hússal és zöldségekkel.
0 komment 6 ember kedveli
Mákos krémes süti
0 komment 32 ember kedveli
Meggyes süti
0 komment 39 ember kedveli
Erdélyi csirkeaprólék leves
0 komment 1 ember kedveli
Tejszínes piskóta torta , sütés nélkül
1 komment 20 ember kedveli
Tarpai őznyársak.
0 komment 1 ember kedveli
Habos mákos szelet
0 komment 5 ember kedveli
Borjúraguleves sajtos daragombóccal!
0 komment 5 ember kedveli
Bodzaital
0 komment 3 ember kedveli
Homár-spagettivel-
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.