Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Madártej krém habbal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 l tej
» 2 tojássárga
» 10 dkg kristálycukor
» 1 tejszínízű pudingpor
» vanília
» étcsoki (elmaradhat)
» Hab 2 tojásfehérje
» 1 púpozott ek porcukor (3 dkg)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1 l tejet felteszünk forrni, a tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, simára kavarjuk, apránként hozzáadjuk a maradék fél liter tejet.
Ha csomómentes, rátöltjük a forrásban lévő tejre, és csendes lángon addig kavarjuk, amíg buzogni kezd. 4-5 perc után levesszük a lángról, rászórjuk a vaníliát, időnként belekavarva hagyjuk kihűlni.
Felteszünk egy liter vizet forrni. A tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, fokozatosan hozzáadva a porcukrot.
Evőkanállal egy széles lábosba a habból galuskákat szaggatunk, majd a forrásban lévő vizet beleöntjük, nem a habra, hanem mellé, és lefedjük. A fedőt nem emelgetjük, hagyjuk kihűlni a vizet. Amire kihűl a krém, a hab is megpárolódik és nem esik össze.
A krémet tálkákba töltjük, szórhatunk bele vágott vagy reszelt csokit, villával rárakjuk a habot. Ízlés szerint díszíthetjük.

Megjegyzés / tipp:

Gyors és egyszerű krém. Főleg kezdő háziasszonyoknak ajánlom.
0 komment 13 ember kedveli fordgtr
2013.01.31 17:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojások sárgáját, cukorral habosra, forrásban lévő, liter vizet, tojások fehérjéből, széles lábosba, habból galuskákat, krémet tálkákba, háziasszonyoknak, kristálycukor, díszíthetjük, tojásfehérje, megpárolódik, Evőkanállal, fokozatosan, csomómentes, belekavarva, emelgetjük, felteszünk, hozzáadjuk, hozzáadjuk, fehérjéből, Felteszünk, galuskákat, szaggatunk, beleöntjük, tejszínízű, tojássárga, szórhatunk, elmaradhat, rátöltjük, apránként, porcukrot, forrásban, tojássárga, kristálycukor, tejszínízű pudingpor, vanília, étcsoki elmaradhat, tojásfehérje, púpozott porcukor,
Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke
0 komment 9 ember kedveli
Mákos-nutellás bögresüti
0 komment 2 ember kedveli
Töltött gombafejek-saláta ágyon.
0 komment 1 ember kedveli
Almás krémes
2 komment 45 ember kedveli
Paradicsomos-cukkinis rakott penne
0 komment 4 ember kedveli
Almás-túrós galuska mákos bundában
0 komment 4 ember kedveli
Szendvics omlett
0 komment 9 ember kedveli
Ördög pecsenye
0 komment 29 ember kedveli
Gyorsmóka
0 komment 3 ember kedveli
Gumimaci
0 komment 18 ember kedveli
Joghurtos eperfagyi
0 komment 1 ember kedveli
Hókifli
0 komment 40 ember kedveli
10 perces
0 komment 6 ember kedveli
Vajas-petrezselymes burgonya
0 komment 4 ember kedveli
Sólet
0 komment 3 ember kedveli
Füstölt tarjával töltött palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.