Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1.A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkán 2 cm vastagra sodorjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, majd Ramával kikent tepsibe rakosgatjuk.
2.Mindegyik tészta közepét az ujjunkkal benyomjuk és tölteléket kanalazunk bele. 1-2 szem mazsolát a tetejére díszítésnek tehetünk, de a töltelékbe is keverhetünk.
3.A tészta széleit tojássárgával lekenjük, még 20 percet pihentetjük és előmelegített sütőben megsütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.21 09:58
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tészta hozzávalóit, ujjunkkal benyomjuk, tetejére díszítésnek, tészta széleit, fánkszaggatóval, vaníliáscukor, előmelegített, tojássárgával, kétszeresére, bedagasztjuk, tojássárgája, díszítésnek, rakosgatjuk, keverhetünk, pihentetjük, hozzávalóit, töltelékhez, Lisztezett, kelesztjük, tölteléket, töltelékbe, kanalazunk, tésztához, megsütjük, Mindegyik, kiszúrjuk, ujjunkkal, benyomjuk, lekenjük, étvágyat, tésztához, liszt, élesztő, Rama, porcukor, tej, tojássárgája, tasak vaníliáscukor, töltelékhez, túró, cukor ízlés szerint, citrom reszelt héja, tejföl, búzadara, mazsola,
|
|
|
|
|