Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Elkészítéséhez előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy kb 22 cm átmérőjű tűzálló tálat kivajazunk.
A cukrot és a tojásokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a vaníliás cukrokat és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
Ha simára kevertük a masszát, a sütőformába öntjük és rászórjuk a meggyet.
35-40 percig sütjük, míg a teteje aranybarnává pirul. Megszórjuk porcukorral és tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A clafoutis egy hagyományos francia édesség.
Nem túl édes, nagyon gyümölcsös, könnyed, remegős tejes pite. Hagyományosan magozatlan cseresznyéből készül, de magozott meggyből is készíthető..
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.09 14:09
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásokat elkeverjük, vaníliás cukrokat, sütőformába öntjük, teteje aranybarnává, hagyományos francia, Elkészítéséhez, előmelegítjük, cseresznyéből, Hagyományosan, csomómentesre, aranybarnává, sütőformába, porcukorral, hagyományos, elkeverjük, készíthető, Megszórjuk, cseresznye, hozzáadjuk, magozatlan, gyümölcsös, kivajazunk, tojásokat, rászórjuk, clafoutis, Clafoutis, vaníliás, vaníliás, tálaljuk, tejszínt, kevertük, zacskó vaníliás cukor, tojás, cukor, cseresznye vagy meggy, liszt,
|
|
|
|
|