Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pavlova-torta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 4 tojásfehérje
» 23 dkg porcukor
» 2 teáskanál ecet
» fél kávéskanál porcukor
» Töltelék: 4 dl tejszín
» friss vagy mirelit gyümölcs tetszőleges mennyiségben
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojásfehérjéket egy mély tálba tesszük, és elektromos habverővel kemény habbá verjük. A porcukrot lassan, kis adagokban keverjük a tojáshabhoz, miközben folyamatosan keverjük a robotgéppel. Óvatosan hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ecetet is, majd addig verjük a habot, amíg megáll. Előveszünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral. A papíron kijelölünk egy 20 cm átmérőjű kört (mondjuk egy fedővel), és a kört kissé megolajozzuk. A kör alapra egy kanál segítségével átlapátoljuk a habot. Próbáljunk korona-formát kialakítani, azaz a kör belseje legyen lapos (de viszonylag vastag, mert majd ezt kell kikaparnunk a későbbiekben), az oldalai pedig minél magasabbak, ugyanis a belsejébe kerül majd a töltelék. Takaréklángon 1,5 óra alatt keményre szárítjuk. (Nekünk picit mindig megbarnul a hab, nem tudom, hogy ez mitől van, de ettől még nagyon finom. Persze az a jó, ha a hab hófehér marad!) A sütési idő lejártát követően nem vesszük ki a tortát a sütőből, hanem otthagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, egy késsel kikaparjuk a belsejét, hogy elférjen majd a töltelékünk. A tejszínt porcukorral felverjük, a mélyedésbe kanalazzuk, majd megszórjuk apró (vagy apróra vágott gyümölcsökkel). Használhatunk bármit: meggyet, málnát, ribizlit, erdei gyümölcsöket, barackot, stb. A rétegezést így folytatjuk, amíg a peremig érünk.
Megjegyzés / tipp:

A torta tetejére és oldalaira szintén tejszínhabot teszünk, végül gyümölcsökkel díszítjük az egészet.
0 komment 3 ember kedveli fordgtr
2013.02.12 16:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mély tálba, porcukrot lassan, vaníliás cukrot, papíron kijelölünk, kört kissé, kanál segítségével, oldalai pedig, belsejébe kerül, késsel kikaparjuk, tejszínt porcukorral, mélyedésbe kanalazzuk, peremig érünk, torta tetejére, tojásfehérjéket, gyümölcsökkel, gyümölcsökkel, Használhatunk, Takaréklángon, sütőpapírral, tejszínhabot, megolajozzuk, segítségével, gyümölcsöket, átlapátoljuk, későbbiekben, folyamatosan, mennyiségben, tojásfehérje, porcukorral, robotgéppel, tojáshabhoz, töltelékünk, kialakítani, kikaparnunk, tetszőleges, hozzáadjuk, viszonylag, magasabbak, Próbáljunk, tojásfehérje, porcukor, teáskanál ecet, kávéskanál porcukor, Töltelék tejszín,
BACONBE GÖNGYÖLT MOZZARELLÁS CSIRKEMELL
0 komment 5 ember kedveli
Sonkás papucs
0 komment 6 ember kedveli
Fűszeres rizses táska !
0 komment 10 ember kedveli
Sport szelet
0 komment 5 ember kedveli
Gesztenye rolád
0 komment 5 ember kedveli
Hússal töltött burgonya gombóc!
2 komment 14 ember kedveli
Túrós lepénykék
0 komment 2 ember kedveli
Citromos fehérbab bruschetta
0 komment 4 ember kedveli
Babos tejszínes csirkemáj
0 komment 4 ember kedveli
Legényfogó leves
0 komment 8 ember kedveli
Lecsó virslivel
0 komment 2 ember kedveli
Csokoládétorta (24 szeletes)
0 komment 7 ember kedveli
Chilis sütötök leves
0 komment 1 ember kedveli
GOFRI
0 komment 7 ember kedveli
Alma pongyolában
0 komment 2 ember kedveli
Krémes piskóta csokireszelékkel
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.