Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos sertésraguleves recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg sertéscomb
» 1 közepes db vöröshagyma
» 1 teáskanál
» 1 késhegynyi bors
» 1 ek tárkony
» 4 ek napraforgó olaj
» 1 teáskanál ételízesítő
» 1 db babérlevél
» 1 közepes db fehérrépa
» kis db sárgarépa
» 5 dkg csiperkegomba (szeletelt)
» 1 dl főzőtejszín
» 10 dkg zöldborsó (mirelit)
» 1 dl tejföl
» 1 evőkanál finomliszt
» 1.5 l víz
» 1tk mustár
» 1tk citromlé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk egy fazékban.
A zöldségeket felkarikázzuk, és a hagymára dobjuk, kevergetjük, és közben sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott húst is hozzáadjuk. Kevergetjük, amíg a hús színe megváltozik, és akkor adjuk hozzá a szeletelt gombát és borsót.
Ezután felöntjük vízzel, és felforraljuk. A húsleveskockát belemorzsoljuk, majd a friss tárkonyt, majoránnát és babért is. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús puha nem lesz.
A tejfölt, tejszínt, mustárt, citromlevet, lisztet összekeverjük, és behabarjuk a levest vele úgy, hogy a főzőléből kiveszünk, és a tejfölös keverékhez adjuk. Csomómentesre kikeverjük egy habverővel, és a leveshez adjuk apránként, folyamatos kevergetés mellett. Összeforraljuk a levest a habarással, és azon mód, forrón tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés / tipp:

A mustár és a citromlé elhagyható.
0 komment 3 ember kedveli henihencsi
2017.11.17 15:40
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagymát felaprítjuk, zöldségeket felkarikázzuk, hagymára dobjuk, kockára vágott, szeletelt gombát, húsleveskockát belemorzsoljuk, friss tárkonyt, levest vele, főzőléből kiveszünk, tejfölös keverékhez, leveshez adjuk, citromlé elhagyható, sertésraguleves, húsleveskockát, belemorzsoljuk, Összeforraljuk, csiperkegomba, Csomómentesre, összekeverjük, felkarikázzuk, felforraljuk, főzőtejszín, ételízesítő, felaprítjuk, Kevergetjük, zöldségeket, megpároljuk, megváltozik, vöröshagyma, kevergetjük, citromlevet, majoránnát, hozzáadjuk, finomliszt, babérlevél, folyamatos, késhegynyi, kevergetés, sertéscomb, közepes vöröshagyma, teáskanál, késhegynyi bors, tárkony, napraforgó olaj, teáskanál ételízesítő, babérlevél, közepes fehérrépa, sárgarépa, csiperkegomba szeletelt, főzőtejszín, zöldborsó mirelit, tejföl, evőkanál finomliszt, víz, mustár, citromlé,
Kelbimbó leves vajas galuskával
0 komment 4 ember kedveli
Fahéjas csiga
0 komment 4 ember kedveli
Meggyes-csokis muffin
0 komment 2 ember kedveli
Székelykáposzta
0 komment 5 ember kedveli
Tepertős pogácsa (élesztő nélkül)
4 komment 13 ember kedveli
Rántott cukkíni sajttal
0 komment 6 ember kedveli
Emeletes élvezet
0 komment 9 ember kedveli
PULYKALEVES
2 komment 2 ember kedveli
Sonkával töltött palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Bundázott csirkemell lecsós spagettivel !
0 komment 11 ember kedveli
Sonkás-zöldséges tészta
1 komment 2 ember kedveli
Padlizsándip
0 komment 2 ember kedveli
Fahéjas kalács
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszgolyó
0 komment 4 ember kedveli
Mediterrán muffin !
1 komment 1 ember kedveli
Avokádós Ráksaláta
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.