Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos sertésraguleves recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg sertéscomb
» 1 közepes db vöröshagyma
» 1 teáskanál
» 1 késhegynyi bors
» 1 ek tárkony
» 4 ek napraforgó olaj
» 1 teáskanál ételízesítő
» 1 db babérlevél
» 1 közepes db fehérrépa
» kis db sárgarépa
» 5 dkg csiperkegomba (szeletelt)
» 1 dl főzőtejszín
» 10 dkg zöldborsó (mirelit)
» 1 dl tejföl
» 1 evőkanál finomliszt
» 1.5 l víz
» 1tk mustár
» 1tk citromlé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk egy fazékban.
A zöldségeket felkarikázzuk, és a hagymára dobjuk, kevergetjük, és közben sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott húst is hozzáadjuk. Kevergetjük, amíg a hús színe megváltozik, és akkor adjuk hozzá a szeletelt gombát és borsót.
Ezután felöntjük vízzel, és felforraljuk. A húsleveskockát belemorzsoljuk, majd a friss tárkonyt, majoránnát és babért is. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús puha nem lesz.
A tejfölt, tejszínt, mustárt, citromlevet, lisztet összekeverjük, és behabarjuk a levest vele úgy, hogy a főzőléből kiveszünk, és a tejfölös keverékhez adjuk. Csomómentesre kikeverjük egy habverővel, és a leveshez adjuk apránként, folyamatos kevergetés mellett. Összeforraljuk a levest a habarással, és azon mód, forrón tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés / tipp:

A mustár és a citromlé elhagyható.
0 komment 3 ember kedveli henihencsi
2017.11.17 15:40
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagymát felaprítjuk, zöldségeket felkarikázzuk, hagymára dobjuk, kockára vágott, szeletelt gombát, húsleveskockát belemorzsoljuk, friss tárkonyt, levest vele, főzőléből kiveszünk, tejfölös keverékhez, leveshez adjuk, citromlé elhagyható, sertésraguleves, húsleveskockát, belemorzsoljuk, Összeforraljuk, csiperkegomba, Csomómentesre, összekeverjük, felkarikázzuk, felforraljuk, főzőtejszín, ételízesítő, felaprítjuk, Kevergetjük, zöldségeket, megpároljuk, megváltozik, vöröshagyma, kevergetjük, citromlevet, majoránnát, hozzáadjuk, finomliszt, babérlevél, folyamatos, késhegynyi, kevergetés, sertéscomb, közepes vöröshagyma, teáskanál, késhegynyi bors, tárkony, napraforgó olaj, teáskanál ételízesítő, babérlevél, közepes fehérrépa, sárgarépa, csiperkegomba szeletelt, főzőtejszín, zöldborsó mirelit, tejföl, evőkanál finomliszt, víz, mustár, citromlé,
Barackos kacsasült.
0 komment 4 ember kedveli
Diós hold
0 komment 12 ember kedveli
Tepsis krumpli savanyú káposztával
0 komment 4 ember kedveli
Gombás Csirkemell
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszkocka csokikrémmel töltve
0 komment 10 ember kedveli
Citromisu
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 21 ember kedveli
Franciasaláta
0 komment 4 ember kedveli
Hideg őszibarack krémleves
1 komment 2 ember kedveli
Gesztenyés rolád...
0 komment 11 ember kedveli
Epres haboskocka
0 komment 3 ember kedveli
Bajadéra szelet
0 komment 35 ember kedveli
hústorta
0 komment 8 ember kedveli
Francia hagymaleves ementáli sajttal
0 komment 1 ember kedveli
Különleges sült csirkecomb
0 komment 8 ember kedveli
Medvehagymás, sült paprikás kecskesajtkrém
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.