Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos sertésraguleves recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg sertéscomb
» 1 közepes db vöröshagyma
» 1 teáskanál
» 1 késhegynyi bors
» 1 ek tárkony
» 4 ek napraforgó olaj
» 1 teáskanál ételízesítő
» 1 db babérlevél
» 1 közepes db fehérrépa
» kis db sárgarépa
» 5 dkg csiperkegomba (szeletelt)
» 1 dl főzőtejszín
» 10 dkg zöldborsó (mirelit)
» 1 dl tejföl
» 1 evőkanál finomliszt
» 1.5 l víz
» 1tk mustár
» 1tk citromlé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk egy fazékban.
A zöldségeket felkarikázzuk, és a hagymára dobjuk, kevergetjük, és közben sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott húst is hozzáadjuk. Kevergetjük, amíg a hús színe megváltozik, és akkor adjuk hozzá a szeletelt gombát és borsót.
Ezután felöntjük vízzel, és felforraljuk. A húsleveskockát belemorzsoljuk, majd a friss tárkonyt, majoránnát és babért is. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús puha nem lesz.
A tejfölt, tejszínt, mustárt, citromlevet, lisztet összekeverjük, és behabarjuk a levest vele úgy, hogy a főzőléből kiveszünk, és a tejfölös keverékhez adjuk. Csomómentesre kikeverjük egy habverővel, és a leveshez adjuk apránként, folyamatos kevergetés mellett. Összeforraljuk a levest a habarással, és azon mód, forrón tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés / tipp:

A mustár és a citromlé elhagyható.
0 komment 3 ember kedveli henihencsi
2017.11.17 15:40
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagymát felaprítjuk, zöldségeket felkarikázzuk, hagymára dobjuk, kockára vágott, szeletelt gombát, húsleveskockát belemorzsoljuk, friss tárkonyt, levest vele, főzőléből kiveszünk, tejfölös keverékhez, leveshez adjuk, citromlé elhagyható, sertésraguleves, húsleveskockát, belemorzsoljuk, Összeforraljuk, csiperkegomba, Csomómentesre, összekeverjük, felkarikázzuk, felforraljuk, főzőtejszín, ételízesítő, felaprítjuk, Kevergetjük, zöldségeket, megpároljuk, megváltozik, vöröshagyma, kevergetjük, citromlevet, majoránnát, hozzáadjuk, finomliszt, babérlevél, folyamatos, késhegynyi, kevergetés, sertéscomb, közepes vöröshagyma, teáskanál, késhegynyi bors, tárkony, napraforgó olaj, teáskanál ételízesítő, babérlevél, közepes fehérrépa, sárgarépa, csiperkegomba szeletelt, főzőtejszín, zöldborsó mirelit, tejföl, evőkanál finomliszt, víz, mustár, citromlé,
Pikáns rakott zöldbab.
2 komment 11 ember kedveli
Gesztenye rolád
0 komment 5 ember kedveli
Tőkehalfilé sajttal
0 komment 2 ember kedveli
Zöldborsófőzelék
1 komment 8 ember kedveli
Bácskai csirkemáj-pirított tarhonyával...
0 komment 28 ember kedveli
Krumplis-vajas pogácsa
0 komment 7 ember kedveli
Túrókrémes piskótatekercs
1 komment 12 ember kedveli
Rizses csoki
0 komment 15 ember kedveli
Szedres chutney ( csatni )
0 komment 1 ember kedveli
Fűszeres sütőtök leves pirított baconnal és tökmaggal
0 komment 6 ember kedveli
Kapribogyós sügér-ahogy én készítem-
0 komment 2 ember kedveli
Zellerkrémleves sváb gombóccal
0 komment 2 ember kedveli
Zöldborsófőzelék rántott párizsival
0 komment 13 ember kedveli
Sütőtökkrémes piskóta...
0 komment 4 ember kedveli
Tejfölös libacomb, petrezselymes burgonya ágyon
0 komment 3 ember kedveli
Tepsis káposzta
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.