Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkeaprólékot és a zöldségeket megtisztítom, a zöldségeket hosszába négyfelé vágom. Az aprólékot annyi vízbe teszem főni, hogy jól ellepje, hozzáadom a zöldségeket, babérlevelet és megsózom. Gyöngyözve főzöm! Mikor a hús már megpuhult a vajból és az egyik evőkanál lisztből fehér rántást készítek beleöntöm a levesbe és 5 percig forralom. Kevés tésztát vagy tarhonyát adok hozzá, közben a maradék lisztet elkeverem a tejföllel majd állandó keverés mellet a leveshez adom amivel még 5-10 percig lassan forralom, amíg a tészta is megfő.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha tárkonyt is adunk hozzá, pikánsabb ízt kapunk.
Finom vasárnapi ebéd.
|
|
|
|
1 komment
|
61 ember kedveli
|
isti53
2011.12.17 15:04
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
szucsszabina |
2012.07.30. 08:27 (#1) |
|
 |
Mi nagyon szeretjük, mindenkinek ajánlom
|
| |
|
|
|
zöldségeket megtisztítom, zöldségeket hosszába, aprólékot annyi, egyik evőkanál, maradék lisztet, tejföllel majd, leveshez adom, csirkeaprólékot, csirkeaprólék, babérlevelet, petrezselyem, megtisztítom, levestészta, zöldségeket, zöldségeket, zöldségeket, Gyöngyözve, babérlevél, elkeverem, nagyszemű, aprólékot, hozzáadom, tarhonyát, pikánsabb, sárgarépa, raguleves, vasárnapi, beleöntöm, megpuhult, tejföllel, megsózom, lisztből, evőkanál, csirkeaprólék, sárgarépa, petrezselyem, babérlevél, evőkanál tejföl, evőkanál liszt,
|
|
|
|
|