Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy tálba rakjuk a kisebb darabokra vágott puha vajat, hozzáadjuk a cukrot,majd robotgéppel addig keverjük,míg teljesen egyneművé válnak,a cukorszemek eltűnnek..Egyenként adjuk hozzá a felütött tojásokat,előbb a sárgákat ,majd a felvert kemény habot (lazább és magasabb lesz a sütemény) közben keverjük folyamatosan.A lisztet kisebb adagokban a tálba szitáljuk.Végül kanalazzuk a masszába a túrót,keverjük,,majd jöhet az áfonya és a mozsárba előzetesen összetört dió.Utóbbiakat már fakanállal keverjük a tésztába különben az áfonya kis darabokra esik szét.
Béleljünk ki sütőpapírral egy 26 cm-es kapcsos sütőformát,azután vajazzuk ki.A sütőt állítsuk 170 C fokra süssük a sütit kb 20-25 percig,a teteje kapjon egy kis aranybarna színt. .lehet tűpróbázni is ,ha biztosak akarunk menni. ha elkészült ,hagyjuk résnyire a sütő ajtaját,majd,úgy 10 perc múlva vegyük ki a sütit..Óvatosan lazítsuk meg késsel a süti körül a formát,majd vegyük le.felszeleteljük és tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tehetünk rá tejszínhabot,vagy vaníliás szószt .Igen finom
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.30 14:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
formához15 liszt10, tálba rakjuk, kisebb darabokra, cukorszemek eltűnnek, felütött tojásokat, felvert kemény, lisztet kisebb, tálba szitáljuk, mozsárba előzetesen, tésztába különben, sütőt állítsuk, teteje kapjon, sütő ajtaját, süti körül, felszeleteljük, sütőpapírral, tejszínhabot, folyamatosan, robotgéppel, cukorszemek, sütőformát, aranybarna, fakanállal, Utóbbiakat, előzetesen, tűpróbázni, hozzáadjuk, kanalazzuk, darabokra, egyneművé, Egyenként, tojásokat, Béleljünk, szitáljuk, elkészült, adagokban, összetört, darabokra, sütemény, eltűnnek, aszalt vörös áfonya, nagy marék, tojás, vaj+kevés formához, liszt, túró, nádcukor,
|
|
|
|
|