Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Eszterházy-torta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» Tészta:
» 5 tojásfehérje
» 15 dkg cukor
» 15 dkg darált dió
» csipet fahéj
» 5 dkg liszt
» Krém:
» 4 dl tej
» 1 cs. vaníliás pudingpor
» 10 dkg porcukor
» 15 dkg vaj
» 10 dkg darált dió
» rum ízlés szerint
» Díszítés:
» 10 dkg darált dió
» 10 dkg fehércsoki
» 4 dkg étcsoki
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verem. Hozzáforgatom a lisztet, a fahéjat és a diót. Sütőpapírra négyszer körberajzolom a 18 cm-es tortaformát. (Az eredeti recept 5 lapot ír, de mi néggyel is megelégedtünk.) A masszát lemérem, és négy részre osztom. A sütőpapírra rajzolt köröket kikenem a masszával, és kb. 10 perc alatt kisütöm a lapokat 180 fokon.
A krémhez a tejből és a pudingporból pudingot főzök, kicsit kihűtöm. A vajat a porcukorral habosra kavarom, majd hozzákeverem a pudinghoz. Ehhez jön a darált dió, végül rummal ízesítem.
A lapokat megkenem a krémmel és összeragasztgatom. A legfelső lap tetejére jön a díszítés. A fehér csokit és az étcsokit megolvasztom, majd a fehér csokit felkenem a lapra. Amíg még nem szilárdult meg, gyorsan köröket rajzolok csigavonalban haladva a torta közepétől indulva az olvasztott étcsokival egy habzsák vagy kivágott sarkú nejlonzsák segítségével (na, ezt Gabi csinálta, én ugyan nem vállaltam be!). Utána gyorsan fogpiszkálóval csíkokat húzunk: felváltva haladunk belülről kívülre, kívülről belülre stb.
A maradék krémmel bekenem a torta oldalát, és dióval körbepanírozom. Végül bonbonokkal díszítem a tortát.
Megjegyzés / tipp:

Kicsit macerásnak tűnik, de érdemes kipróbálni!
0 komment 14 ember kedveli kicsy07
2012.03.25 23:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
cukorral kemény, eredeti recept, masszát lemérem, sütőpapírra rajzolt, pudingporból pudingot, porcukorral habosra, lapokat megkenem, fehér csokit, étcsokit megolvasztom, torta közepétől, olvasztott étcsokival, habzsák vagy, maradék krémmel, torta oldalát, tojásfehérjéket, körbepanírozom, fogpiszkálóval, megelégedtünk, csigavonalban, körberajzolom, Hozzáforgatom, pudingporból, hozzákeverem, megolvasztom, tojásfehérje, segítségével, Sütőpapírra, tortaformát, sütőpapírra, bonbonokkal, porcukorral, olvasztott, szilárdult, fehércsoki, kipróbálni, macerásnak, nejlonzsák, étcsokival, Eszterházy, közepétől, Tészta, tojásfehérje, cukor, darált, csipet fahéj, liszt, Krém, vaníliás pudingpor, porcukor, darált, ízlés szerint, Díszítés, darált, fehércsoki, étcsoki,
Erdélyi krumplisaláta Gaálné módra
0 komment 4 ember kedveli
Öntött túrós lepény!
0 komment 28 ember kedveli
Raffaello süti
0 komment 16 ember kedveli
Bácskai csirkemáj-pirított tarhonyával...
0 komment 28 ember kedveli
Spárgás lasagne...
0 komment 2 ember kedveli
Töltött burgonya
0 komment 8 ember kedveli
Babapiskóta házilag
0 komment 4 ember kedveli
Smarties torta
0 komment 1 ember kedveli
Csokis muffin lekvárral
0 komment 3 ember kedveli
Pizzás csiga
0 komment 1 ember kedveli
Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa
1 komment 19 ember kedveli
Hurkával töltött burgonya!
0 komment 3 ember kedveli
Disznótoros káposztaleves
0 komment 4 ember kedveli
Habos túrós lepény
0 komment 9 ember kedveli
ÚJÉVI FÁNK
0 komment 11 ember kedveli
Epres süti
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.