Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verem. Hozzáforgatom a lisztet, a fahéjat és a diót. Sütőpapírra négyszer körberajzolom a 18 cm-es tortaformát. (Az eredeti recept 5 lapot ír, de mi néggyel is megelégedtünk.) A masszát lemérem, és négy részre osztom. A sütőpapírra rajzolt köröket kikenem a masszával, és kb. 10 perc alatt kisütöm a lapokat 180 fokon.
A krémhez a tejből és a pudingporból pudingot főzök, kicsit kihűtöm. A vajat a porcukorral habosra kavarom, majd hozzákeverem a pudinghoz. Ehhez jön a darált dió, végül rummal ízesítem.
A lapokat megkenem a krémmel és összeragasztgatom. A legfelső lap tetejére jön a díszítés. A fehér csokit és az étcsokit megolvasztom, majd a fehér csokit felkenem a lapra. Amíg még nem szilárdult meg, gyorsan köröket rajzolok csigavonalban haladva a torta közepétől indulva az olvasztott étcsokival egy habzsák vagy kivágott sarkú nejlonzsák segítségével (na, ezt Gabi csinálta, én ugyan nem vállaltam be!). Utána gyorsan fogpiszkálóval csíkokat húzunk: felváltva haladunk belülről kívülre, kívülről belülre stb.
A maradék krémmel bekenem a torta oldalát, és dióval körbepanírozom. Végül bonbonokkal díszítem a tortát.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kicsit macerásnak tűnik, de érdemes kipróbálni!
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
kicsy07
2012.03.25 23:04
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
cukorral kemény, eredeti recept, masszát lemérem, sütőpapírra rajzolt, pudingporból pudingot, porcukorral habosra, lapokat megkenem, fehér csokit, étcsokit megolvasztom, torta közepétől, olvasztott étcsokival, habzsák vagy, maradék krémmel, torta oldalát, tojásfehérjéket, körbepanírozom, fogpiszkálóval, megelégedtünk, csigavonalban, körberajzolom, Hozzáforgatom, pudingporból, hozzákeverem, megolvasztom, tojásfehérje, segítségével, Sütőpapírra, tortaformát, sütőpapírra, bonbonokkal, porcukorral, olvasztott, szilárdult, fehércsoki, kipróbálni, macerásnak, nejlonzsák, étcsokival, Eszterházy, közepétől, Tészta, tojásfehérje, cukor, darált, csipet fahéj, liszt, Krém, vaníliás pudingpor, porcukor, darált, ízlés szerint, Díszítés, darált, fehércsoki, étcsoki,
|
|
|
|
|