Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos vaddisznó raguleves-ahogy én készítem- recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg kicsontozott vaddisznóhús
» 1 vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 paradicsom
» 1 zöldpaprika
» 2 fehérrépa
» 2 sárgarépa
» pár darab gomba
» 4db nagyobb krumpli
» erőleveskocka
» 2 dl tejföl
» 1 evőkanál liszt
» őrölt pirospaprika
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A megtisztított húst leöblítjük, kis kockákra vágjuk. A zöldségeket előkészítjük, megmossuk. A paradicsomot hámozás után felkockázzuk. A répát karikára, a gombát szeletekre, a paprikát és a krumplit kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk.
Olajat forrósítunk, a hagymát megfonnyasztjuk rajta, majd a húst is rádobjuk. Pár percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát és megsózzuk. Kis lángon kb. 1 órán át pároljuk, ügyelve arra, hogy kevés folyadék mindig legyen alatta, ha kell, vizet öntünk hozzá.
Közben kb. 1,3 liter vízben feloldjuk a
leveskockákat, majd beledobjuk a krumplit és a sárgarépát. Mikor majdnem megfőttek, beledobjuk a gombát és a tárkonyt.
Ha minden puhára főtt, hozzáadjuk a vaddisznópörköltet, felforraljuk.
A tejfölben elkeverjük a lisztet. A levesbe keverjük, és pár perc alatt összeforraljuk. Ha kell, sózzuk. Frissen őrölt borssal megszórjuk.
Megjegyzés / tipp:

Friss tárkonylevelekkel díszíthetjük.
0 komment 8 ember kedveli szelidszeder
2011.12.19 15:29
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
megtisztított húst, zöldségeket előkészítjük, paradicsomot hámozás, répát karikára, gombát szeletekre, krumplit kockára, hagymát megfonnyasztjuk, tejfölben elkeverjük, levesbe keverjük, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, összeforraljuk, leveskockákat, erőleveskocka, megtisztított, paradicsomot, paradicsomot, pirospaprika, felkockázzuk, előkészítjük, kicsontozott, díszíthetjük, vaddisznóhús, felforraljuk, forrósítunk, vöröshagyma, zöldségeket, zöldpaprika, fokhagymát, leöblítjük, szeletekre, beledobjuk, elkeverjük, megszórjuk, hozzáadjuk, kicsontozott vaddisznóhús, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika, fehérrépa, sárgarépa, darab gomba, nagyobb krumpli, erőleveskocka, tejföl, evőkanál liszt, őrölt pirospaprika, bors,
Vörösboros marhalábszár szegfűszeggel...
0 komment 4 ember kedveli
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa
1 komment 14 ember kedveli
Almás túrótorta
0 komment 2 ember kedveli
Kölesfasírt golyó
0 komment 6 ember kedveli
Tejfölös gombapaprikás
0 komment 4 ember kedveli
Milka isler marcipánnal
0 komment 1 ember kedveli
Mangold provence-i módra.
0 komment 2 ember kedveli
Túró fagylalt
0 komment 1 ember kedveli
Ropogós Gofri
2 komment 2 ember kedveli
Sajtos rudak
0 komment 4 ember kedveli
Cukkinis, csirkemelles tészta
0 komment 5 ember kedveli
Pudingos diabetikus szelet,ahogy én csinálom
1 komment 3 ember kedveli
Raffaello házilag
0 komment 32 ember kedveli
Spenótos QUICHE mézes paradicsomsalátával.
0 komment 2 ember kedveli
Vegiburger
0 komment 4 ember kedveli
Gyümölcsrizs
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.