Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Összegyúrjuk a hozzávalókat, kb. 10 percig pihentetjük, majd félujjnyi vastagra nyújtjuk. Tojással lekenjük, megszórjuk a sajttal, köménnyel. Derelyevágóval csíkokra vágjuk, daraboljuk.
200 fokos előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt alacsony tepsiben sütjük, kb. 20-25 percig.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tojás, sütőpor, élesztő a tésztába nem kell, a túrótól lesz könnyű! Tehéntúróval is készülhet, akkor több sóval gyúrjuk!
|
|
|
|
1 komment
|
12 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.27 00:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
betty56 |
2011.12.27. 14:22 (#1) |
|
 |
Sziasztok.Jó étvágyat a sütihez!
Nagyon finom ez a süti,én tehéntúróval csinálom,kömény helyett szezámmaggal szórom meg,mert a köményt nem szereti a családom.
Nálam fél kg liszt fél kg túró és fél kg vaj,só a recept aránya.Tetejére felesbe teszem a trapista és a füstölt reszelt sajtot.Nagyon fincsi,
De szívesen kipróbálom majd a juhtúrós változatot is. |
| |
|
|
|
túrótól lesz, Derelyevágóval, előmelegített, hozzávalókat, Összegyúrjuk, sütőpapírral, Tehéntúróval, pihentetjük, daraboljuk, megszórjuk, köménnyel, félujjnyi, készülhet, falatkák, vastagra, Juhtúrós, csíkokra, nyújtjuk, Tojással, tésztába, tepsiben, alacsony, lekenjük, megkenni, sütőben, gyúrjuk, túrótól, juhtúró, liszt, tojás-a tetejét megkenni-, reszelt sajt, egész kömény,
|
|
|
|
|