Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rebarbarás csiga streusel-lel recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 3 dkg élesztő
» 5 dkg cukor
» 150 ml tej
» 40 dkg liszt
» 3 tojássárgája
» 70 gr. vaj
» csipett
» töltelékhez :2 tojássárgája
» 50 ml tejszin
» 25 dkg tisztított rebarbara
» streuselhez:
» 70 gr. vaj
» 10 dkg liszt
» 5 dkg cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először a kelt tésztát gyúrom ki, összekeverem alaposan és utána lefedem és 1 órát pihentetem, kelesztem.
A töltelékhez 1 tojássárgát elkeverem a tejszínnel,a rebarbarát fél cm- s darabokra vágom fel.
A tetejére a streuselt összemorzsolom ,félreteszem.
A pihentetés után a tésztát fél cm vastagra kinyújtom,tojássárgával megkenem,s a rebarbarás tojásos tejszínes masszát elosztom rajta.
A streusel felét rászórom a rebarbarára, a hosszabbik oldaltól kezdve feltekerem jó szorosan a tésztát, majd 2 cm vastag szeletekre vágom fel.
Egy tepsit kibélelek sütőfóliával és arra pakolom a vágott felével lefelé a csigákat.
A maradék tojássárgával megkenem a tészta tetejét és a maradék streuselt elosztom rajta.
180 fokra előmelegített sütőbe 25 percig sütöm majd.
Kihűlve tálalom.
Kb: 15-16 db csiga lesz belőle.
Megjegyzés / tipp:

A rebarbarának most van a szezonja, kissé savanykás az íze. Én szeretem.
Amikor kész a süti rácson hagyom kihűlni.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 1 ember kedveli ibolya58
2012.05.27 21:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kelt tésztát, streuselt összemorzsolom, pihentetés után, rebarbarás tojásos, streusel felét, hosszabbik oldaltól, tepsit kibélelek, vágott felével, maradék tojássárgával, tészta tetejét, maradék streuselt, rebarbarának most, süti rácson, összemorzsolom, előmelegített, tojássárgával, tojássárgával, összekeverem, sütőfóliával, rebarbarának, tojássárgája, tojássárgája, töltelékhez, töltelékhez, tojássárgát, rebarbarára, streuselhez, félreteszem, Rebarbarás, pihentetés, hosszabbik, tisztított, szeletekre, tejszínnel, pihentetem, feltekerem, rebarbarát, rebarbarás, elkeverem, élesztő, cukor, liszt, tojássárgája, csipett, töltelékhez tojássárgája, tisztított rebarbara, streuselhez, liszt, cukor,
Panna cotta, az olasz csodadesszert
0 komment 4 ember kedveli
Gyümölcskenyér barackízzel
0 komment 3 ember kedveli
Bacon szalonnás csavart tészta
0 komment 18 ember kedveli
Gombás-tejszínes csirke
1 komment 1 ember kedveli
Sütőtökös muffin
0 komment 4 ember kedveli
Túrós "morzsás" sütemény !
0 komment 3 ember kedveli
Sonkás sajtos csirkemell
0 komment 15 ember kedveli
Fejessaláta paradicsomszeletekkel
0 komment 2 ember kedveli
Epres indiáner
0 komment 10 ember kedveli
Gesztenyés pulyka.
0 komment 4 ember kedveli
Homár-spagettivel-
0 komment 1 ember kedveli
Tejeskávé kicsit másképp
0 komment 2 ember kedveli
Tejszínes szedertorta
0 komment 1 ember kedveli
Hortobágyi aprópecsenye
0 komment 28 ember kedveli
Tarpai őznyársak.
0 komment 1 ember kedveli
Fonott foszlós kalács
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.