Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Először a kelt tésztát gyúrom ki, összekeverem alaposan és utána lefedem és 1 órát pihentetem, kelesztem.
A töltelékhez 1 tojássárgát elkeverem a tejszínnel,a rebarbarát fél cm- s darabokra vágom fel.
A tetejére a streuselt összemorzsolom ,félreteszem.
A pihentetés után a tésztát fél cm vastagra kinyújtom,tojássárgával megkenem,s a rebarbarás tojásos tejszínes masszát elosztom rajta.
A streusel felét rászórom a rebarbarára, a hosszabbik oldaltól kezdve feltekerem jó szorosan a tésztát, majd 2 cm vastag szeletekre vágom fel.
Egy tepsit kibélelek sütőfóliával és arra pakolom a vágott felével lefelé a csigákat.
A maradék tojássárgával megkenem a tészta tetejét és a maradék streuselt elosztom rajta.
180 fokra előmelegített sütőbe 25 percig sütöm majd.
Kihűlve tálalom.
Kb: 15-16 db csiga lesz belőle.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A rebarbarának most van a szezonja, kissé savanykás az íze. Én szeretem.
Amikor kész a süti rácson hagyom kihűlni.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
ibolya58
2012.05.27 21:50
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kelt tésztát, streuselt összemorzsolom, pihentetés után, rebarbarás tojásos, streusel felét, hosszabbik oldaltól, tepsit kibélelek, vágott felével, maradék tojássárgával, tészta tetejét, maradék streuselt, rebarbarának most, süti rácson, összemorzsolom, előmelegített, tojássárgával, tojássárgával, összekeverem, sütőfóliával, rebarbarának, tojássárgája, tojássárgája, töltelékhez, töltelékhez, tojássárgát, rebarbarára, streuselhez, félreteszem, Rebarbarás, pihentetés, hosszabbik, tisztított, szeletekre, tejszínnel, pihentetem, feltekerem, rebarbarát, rebarbarás, elkeverem, élesztő, cukor, liszt, tojássárgája, csipett, töltelékhez tojássárgája, tisztított rebarbara, streuselhez, liszt, cukor,
|
|
|
|
|