Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Finom meggyes pite recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» egy 24x36cm -es tepsihez
» 30 dkg vaj
» 3 csomag vaníliás cukor
» 10 dkg porcukor
» 6 db tojás (nagy)
» reszelt citromhéj
» 15 dkg kristálycukor
» 30 dkg liszt
» 1 csomag sütőpor
» 70 dkg meggy
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük szűrőbe, hogy teljesen lecsepegjen, mielőtt a tésztára szórjuk.

A tojások sárgáját tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra. A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük, míg jó kemény habot kapunk. Ezután fakanállal apránként, óvatosan keverjük a tojássárgás-vajas masszához a keményre felvert habot. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a habos masszához, és szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tészta felét. Szórjuk meg a meggy felével, majd öntsük rá a maradék tésztát. A tetejét egyenletesen simítsuk el, majd szórjuk meg a maradék meggyel.

Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon kb. 35-40 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 150 fokon 35 percig sütöttem, és amikor a teteje már szépen megbarnult, egy sütőpapírral letakartam, nehogy túlbarnuljon). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd éles késsel szeleteljük fel.

Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 6 ember kedveli feviroza
2015.08.25 13:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tésztára szórjuk, tojások sárgáját, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, tojások fehérjét, tojássárgás-vajas masszához, keményre felvert, lisztet keverjük, habos masszához, tepsit béleljük, tészta felét, meggy felével, maradék tésztát, tetejét egyenletesen, maradék meggyel, sütőpapírral letakartam, sütőből kivéve, tepsiben hagyjuk, sütemény tetejét, kristálycukrot, előmelegített, kristálycukor, légkeverésnél, sütőpapírral, sütőpapírral, felkockázott, túlbarnuljon, egyenletesen, lecsepegjen, robotgéppel, kanalanként, tojássárgás, citromhéjat, szeleteljük, porcukorral, keverőtálba, fakanállal, sütőporral, megbarnult, letakartam, fakanállal, apránként, Helyezzük, masszához, szitáljuk, 24x36cm tepsihez, csomag vaníliás cukor, porcukor, tojás nagy, reszelt citromhéj, kristálycukor, liszt, csomag sütőpor, meggy,
Kedvenc szelet
0 komment 6 ember kedveli
Almás zserbó.
0 komment 17 ember kedveli
Babos palacsinta
0 komment 6 ember kedveli
Ropogós Gofri
2 komment 2 ember kedveli
Kacsamáj gombás hagymamártásban.
0 komment 2 ember kedveli
Vagdalthús sütőben sütve !
0 komment 17 ember kedveli
Almás krémes
1 komment 30 ember kedveli
Sütőtök krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Pikáns húsos lencseleves
1 komment 3 ember kedveli
Újévi lencsefőzelék...
0 komment 25 ember kedveli
Kókuszos csibék
0 komment 17 ember kedveli
Spárga sajtos-tejfölös mártással
0 komment 1 ember kedveli
Tejfölös kakaspörkölt nokedlivel
0 komment 2 ember kedveli
Sült csirkecomb almával
0 komment 1 ember kedveli
Tonhalkrémmel töltött uborka !
0 komment 5 ember kedveli
Márton szelet
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.