Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Finom meggyes pite recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» egy 24x36cm -es tepsihez
» 30 dkg vaj
» 3 csomag vaníliás cukor
» 10 dkg porcukor
» 6 db tojás (nagy)
» reszelt citromhéj
» 15 dkg kristálycukor
» 30 dkg liszt
» 1 csomag sütőpor
» 70 dkg meggy
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük szűrőbe, hogy teljesen lecsepegjen, mielőtt a tésztára szórjuk.

A tojások sárgáját tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra. A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük, míg jó kemény habot kapunk. Ezután fakanállal apránként, óvatosan keverjük a tojássárgás-vajas masszához a keményre felvert habot. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a habos masszához, és szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tészta felét. Szórjuk meg a meggy felével, majd öntsük rá a maradék tésztát. A tetejét egyenletesen simítsuk el, majd szórjuk meg a maradék meggyel.

Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon kb. 35-40 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 150 fokon 35 percig sütöttem, és amikor a teteje már szépen megbarnult, egy sütőpapírral letakartam, nehogy túlbarnuljon). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd éles késsel szeleteljük fel.

Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 6 ember kedveli feviroza
2015.08.25 13:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tésztára szórjuk, tojások sárgáját, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, tojások fehérjét, tojássárgás-vajas masszához, keményre felvert, lisztet keverjük, habos masszához, tepsit béleljük, tészta felét, meggy felével, maradék tésztát, tetejét egyenletesen, maradék meggyel, sütőpapírral letakartam, sütőből kivéve, tepsiben hagyjuk, sütemény tetejét, kristálycukrot, előmelegített, kristálycukor, légkeverésnél, sütőpapírral, sütőpapírral, felkockázott, túlbarnuljon, egyenletesen, lecsepegjen, robotgéppel, kanalanként, tojássárgás, citromhéjat, szeleteljük, porcukorral, keverőtálba, fakanállal, sütőporral, megbarnult, letakartam, fakanállal, apránként, Helyezzük, masszához, szitáljuk, 24x36cm tepsihez, csomag vaníliás cukor, porcukor, tojás nagy, reszelt citromhéj, kristálycukor, liszt, csomag sütőpor, meggy,
Málnahab
0 komment 1 ember kedveli
Töltött paradicsom
1 komment 10 ember kedveli
Gombás szűzpecsenye vörösborral
0 komment 2 ember kedveli
Magyaros gombócleves
1 komment 39 ember kedveli
Óriásropi - Grissini
0 komment 10 ember kedveli
Töltött, rántott csirkecomb filé
1 komment 3 ember kedveli
Lusta túrós
0 komment 13 ember kedveli
Mézes,kókuszos süti
0 komment 1 ember kedveli
Sárga túró
1 komment 4 ember kedveli
Almapuffancs
0 komment 10 ember kedveli
Gombakrémleves Debreceni kolbásszal
0 komment 2 ember kedveli
raffaello golyók
0 komment 13 ember kedveli
Poharas kinder pingui
0 komment 5 ember kedveli
Húsgombóc csorba !
0 komment 15 ember kedveli
Lábtörlő
0 komment 6 ember kedveli
Pulykaragu leves
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.