Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal. (A sózással vigyázzunk, ha sós sonkát használunk!) Egy-egy hússzeletet kiterítünk, befedjük egy-egy szelet sonkával, majd föltekerjük és összetűzzük hústűvel vagy fogvájóval.
2-3 evőkanál étolajon néhány perc alatt körbepirítjuk a hústekercseket, majd kivesszük őket az olajból, és félretesszük.
A visszamaradt olajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és a petrezselyemzöld felét, megsózzuk, megborsozzuk, 3-4 percig pároljuk. Ezután felöntjük a tejszínnel beleszórjuk a maradék petrezselyemzöldet, beletesszük a hústekercseket, és lefedve puhára pároljuk őket. A főzés végén a hústűket eltávolítjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A kész ételt rizzsel vagy krumplifánkkal, gnocchi-val tálaljuk.
Jó étvágyat!
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
birann
2013.07.27 14:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hússzeleteket kiklopfoljuk, sózással vigyázzunk, visszamaradt olajban, finomra vágott, petrezselyemzöld felét, tejszínnel beleszórjuk, főzés végén, hústűket eltávolítjuk, kész ételt, petrezselyemzöld, petrezselyemzöld, hústekercseket, krumplifánkkal, hústekercseket, csirkemellfilé, hússzeleteket, körbepirítjuk, megtisztított, felszeletelt, eltávolítjuk, megborsozzuk, kiklopfoljuk, félretesszük, visszamaradt, sonkaszelet, beletesszük, összetűzzük, föltekerjük, beleszórjuk, hússzeletet, vöröshagyma, használunk, fogvájóval, vigyázzunk, hozzáadjuk, szelet csirkemellfilé, sonkaszelet, őrölt bors, gomba, vöröshagyma, tejszín, frissen őrölt fehérbors, étolaj,
|
|
|
|
|