Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A krumplit enyhén sós vízben, egészben megfőzzük. Még melegen megpucoljuk, majd krumplinyomón áttörjük.
Pár percig hűlni hagyjuk, míg langyos nem lesz - sózzuk, hozzáadjuk a libazsírt, majd a lisztet, és összegyúrjuk. A liszt mennyisége függhet attól, hogy milyen minőségű a krumpli!
Lisztezett deszkára tesszük, majd golflabda méretű adagokra szaggatjuk. A kezünkkel kör alakúra nyújtjuk, majd sodrófával vékonyra egyengetjük.
Libazsírral kikent teflonba tesszük, majd oldalanként 5-5 percig sütjük, de közben nézzük, meg ne égjen.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tejföllel és fokhagymával vagy zöld fűszerekkel tálaljuk.
Vacsorára kiváló, laktató, könnyű étel.
|
|
|
|
0 komment
|
12 ember kedveli
|
taszat
2018.01.25 14:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
krumplit enyhén, liszt mennyisége, krumplinyomón, fokhagymával, összegyúrjuk, megpucoljuk, oldalanként, fűszerekkel, Libazsírral, egyengetjük, hozzáadjuk, finomliszt, szaggatjuk, palacsinta, mennyisége, sodrófával, Lisztezett, kezünkkel, megfőzzük, Vacsorára, Tejföllel, libazsírt, golflabda, Régimódi, adagokra, teflonba, deszkára, áttörjük, burgonya, libazsír, finomliszt, ízlés szerint,
|
|
|
|
|
Gyros
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
|
|
|
|
|