Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Minden hozzávalót alaposan összegyúrtam, majd egy órán át pihentettem. A tésztából kisgyerek ökölnyi gombócokat téptem, átgyúrtam, majd úgy 15 centi széles és 30 centi hosszú darabokra nyújtottam. Nekem ez nagyjából 2 mm vastag lett. Pizzavágóval/derelyevágóva l felszabdaltam, bevagdostam, áthúztam az egyik csücskét a lyukon és forró olajban szép aranybarnára sütöttem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyszemű sóval meghintve, esetleg enyhén sós, borsos tejföllel mártogatva... soha rosszabb ebédem ne legyen!
|
|
|
|
1 komment
|
2 ember kedveli
|
ferry8888
2013.09.06 23:06
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
cleopatra61 |
2013.09.11. 06:37 (#1) |
|
 |
Én elég sűrűn készítek csörögét (ahogy felénk mondjuk: herőce), de én máshogyan készítem. A túrót inkább tölteléknek használom, de sima tehén túrót, amit sült birsalmával bolondítok meg. |
| |
|
|
|
tésztából kisgyerek, egyik csücskét, derelyevágóval, felszabdaltam, összegyúrtam, aranybarnára, Pizzavágóval, pihentettem, bevagdostam, gombócokat, mártogatva, nyújtottam, hozzávalót, kisgyerek, darabokra, nagyjából, Nagyszemű, átgyúrtam, meghintve, tésztából, tejföllel, csücskét, áthúztam, rosszabb, alaposan, sütöttem, ökölnyi, Csöröge, tojás sárgája, liszt, juhtúró, cukor, konyak, vágott kapor,
|
|
|
|
|