Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejet felforralom, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrom, majd kis darabkákban hozzáadom, a forrásban lévő tejhez. Folytonosan kevergetve, öt percig forralom. Az epret megtisztítom, megmosom, egyharmad részét félreteszem, a többit megcukrozom és fél óráig állni hagyom. A besűrített, kihűtött tejet, a lecukrozott eperrel, a kioldódott gyümölcslével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel és a vaníliás cukorral összeturmixolom. Finom szűrőn leszűröm, hogy az eper magvai, ne kerüljenek a levesbe. Tálalás előtt, alaposan lehűtve, csészékbe töltöm és a tetejét, a félretett eperszemekkel díszítem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Isteni finom!
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
nokedlee
2014.08.31 21:43
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejet felforralom, puha vajjal, forrásban lévő, epret megtisztítom, többit megcukrozom, lecukrozott eperrel, kioldódott gyümölcslével, vaníliás cukorral, eper magvai, félretett eperszemekkel, összeturmixolom, gyümölcslével, kristálycukor, eperkrémleves, eperszemekkel, megtisztítom, összegyúrom, darabkákban, lecukrozott, citromlével, fehérborral, felforralom, megcukrozom, félreteszem, Folytonosan, tejszínnel, besűrített, kioldódott, kevergetve, kerüljenek, forrásban, csészékbe, hozzáadom, egyharmad, tejszínes, félretett, citrom leve, csomag vaníliás cukor, kristálycukor, liszt, tejszín, fehérbor száraz, eper,
|
|
|
|
|