Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásokat egy mélyebb tálba ütjük, és szórunk rá egy csipet sót.
Mellészórjuk a lisztet, és hozzátesszük a tejet, valamint a rumot és a cukrot. Tíz perces munkával hólyagosra gyúrjuk a tésztát. Ha ragadna, lisztet, ha kemény lenne, kis tejet teszünk hozzá. Ha kész, lisztezett deszkára borítjuk, és letakarjuk. Magára hagyjuk 30 percre. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval rombuszokat vágunk belőle. A rombuszok közepét egy vagy két helyen bemetszük. Forró olajba tesszük, úgy, hogy az a fele, ami a deszkán volt a nyújtáskor, felülre kerüljön. Pár percig hagyjuk, majd megforgatjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Még forrón megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk.
|
|
|
|
3 komment
|
22 ember kedveli
|
biga26
2017.01.29 23:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
botka_eva |
2017.10.25. 19:26 (#3) |
|
 |
Utána olvastam más receptekben. Van amelyik 50 dkg liszthez, 1 cs sütőport ír. Más receptekben szintén nincs sütőpor. Valószínűleg a rum miatt maradhat el a sütőpor. A szesz könnyebbé teszi a tésztát. |
|
fazekasmaria |
2017.02.25. 17:29 (#2) |
|
 |
én sem tudom hinni hogy a tojás-liszt-cukor keverék hólyagos legyen. kimaradhatott..... jó a pihentetés még ok. fél óra ?:: |
|
kormilla |
2017.02.04. 09:38 (#1) |
|
 |
Nem kell bele élesztő, sütőpor vagy más ilyesmi? |
| |
|
|
|
mélyebb tálba, rombuszok közepét, deszkán volt, másik oldalát, derelyevágóval, hozzátesszük, megforgatjuk, aranybarnára, Mellészórjuk, Csörögefánk, rombuszokat, porcukorral, letakarjuk, Lisztezett, nyújtáskor, megszórjuk, hólyagosra, lisztezett, tojásokat, rombuszok, bemetszük, kerüljön, borítjuk, vékonyra, munkával, deszkára, nyújtjuk, tálaljuk, valamint, porcukor, tojás, liszt, rum, cukor, tej, olaj, porcukor ízlés szerint,
|
|
|
|
|
Knédli
|
2 komment
|
12 ember kedveli
|
|
|
|
|
|