Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Alma pongyolában recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 8 kis alma
» 1citrom leve
» 5 dkg porcukor
» 1 csipet őrölt fahéj
» 1 cs. kiolvasztott leveles vajas tészta
» 5 dkg darált mogyoró
» 10 dkg ribizlilekvár
» 2 tojás sárgája
» kb. 20 szem szegfűszeg
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1:Az almákat megmossuk,meghámozzuk,és a magházukat kivágjuk.
A citromlevet a cukorral meg a fahéjjal összekeverjük,és az almákat bedörzsöljük vele.Lefedve kb. 10 percig állni hagyjuk.
2:A sütőt 200 fokra előmelegítjük,egy tepsit kivajazunk.A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk,és meglisztezett deszkán 8 darab kb. 12x15 cm-es téglalapba vágjuk.
3:Az almákat konyhai papírtörlővel leitatjuk,és mindegyik tésztalap közepére ültetünk egyet.A darált mogyorót az almák üregébe kanalazzuk,majd a ribizlilekvárral teletöltjük.
4:A tojássárgáját 1 evőkanál hideg vízzel elkeverjük,és a tészták szélére kenjük.A tészták négy sarkát összefogjuk,a szélüket alaposan összenyomkodjuk,és felül 2-3 szegfűszeggel összetűzzük,hogy batyukat kapjunk.
5:A tésztát a maradék tojássárgájával megkenjük.A tészta csomagolt almákat a tepsibe ültetjük,és a forró sütőbe kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés / tipp:

A négyzet alakú tésztalapokat vaníliakrémmel is megkenhetjük,almaszeletekk el megrakjuk,a tészta szélét felül összefogjuk.A tetejére 1-1 szem cseresznyét rakunk. Előmelegített sütőben az 5. pont szerint megsütjük.
0 komment 2 ember kedveli carlostina
2012.12.29 11:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
almákat megmossuk, magházukat kivágjuk, fahéjjal összekeverjük, almákat bedörzsöljük, tepsit kivajazunk, almákat konyhai, darált mogyorót, almák üregébe, ribizlilekvárral teletöltjük, tészták szélére, tészták négy, szélüket alaposan, maradék tojássárgájával, tészta csomagolt, tepsibe ültetjük, forró sütőbe, négyzet alakú, tészta szélét, ribizlilekvárral, összenyomkodjuk, tojássárgájával, almaszeletekkel, vaníliakrémmel, ribizlilekvár, szegfűszeggel, meglisztezett, összekeverjük, tojássárgáját, tésztalapokat, papírtörlővel, Előmelegített, előmelegítjük, aranybarnára, bedörzsöljük, megkenhetjük, kiolvasztott, meghámozzuk, összetűzzük, citromlevet, cseresznyét, összefogjuk, pongyolában, összefogjuk, teletöltjük, alma, 1citrom leve, porcukor, csipet őrölt fahéj, darált mogyoró, ribizlilekvár, tojás sárgája, szem szegfűszeg,
Leveles tepertőspogácsa
1 komment 10 ember kedveli
Fetasajtos rakott burgonya
0 komment 7 ember kedveli
Fügelekvár készítése
1 komment 1 ember kedveli
Tormával töltött csülök
0 komment 3 ember kedveli
Ízletes fánk !
0 komment 14 ember kedveli
Kinder tejszelet
0 komment 4 ember kedveli
Gluténmentes meggyes-tejfölös pite
0 komment 2 ember kedveli
Tejszínes-mustáros csirkemáj
0 komment 13 ember kedveli
Illatos gombaleves.
0 komment 3 ember kedveli
Retrosüti
0 komment 5 ember kedveli
Hajdúsági tokány !
1 komment 25 ember kedveli
Spárga erőleves.
0 komment 1 ember kedveli
Rákóczi túrós
0 komment 5 ember kedveli
Hideg málnakrémleves
0 komment 3 ember kedveli
Sólet
0 komment 3 ember kedveli
Snidlinges sajtleves...
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.