Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Alma pongyolában recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 8 kis alma
» 1citrom leve
» 5 dkg porcukor
» 1 csipet őrölt fahéj
» 1 cs. kiolvasztott leveles vajas tészta
» 5 dkg darált mogyoró
» 10 dkg ribizlilekvár
» 2 tojás sárgája
» kb. 20 szem szegfűszeg
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1:Az almákat megmossuk,meghámozzuk,és a magházukat kivágjuk.
A citromlevet a cukorral meg a fahéjjal összekeverjük,és az almákat bedörzsöljük vele.Lefedve kb. 10 percig állni hagyjuk.
2:A sütőt 200 fokra előmelegítjük,egy tepsit kivajazunk.A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk,és meglisztezett deszkán 8 darab kb. 12x15 cm-es téglalapba vágjuk.
3:Az almákat konyhai papírtörlővel leitatjuk,és mindegyik tésztalap közepére ültetünk egyet.A darált mogyorót az almák üregébe kanalazzuk,majd a ribizlilekvárral teletöltjük.
4:A tojássárgáját 1 evőkanál hideg vízzel elkeverjük,és a tészták szélére kenjük.A tészták négy sarkát összefogjuk,a szélüket alaposan összenyomkodjuk,és felül 2-3 szegfűszeggel összetűzzük,hogy batyukat kapjunk.
5:A tésztát a maradék tojássárgájával megkenjük.A tészta csomagolt almákat a tepsibe ültetjük,és a forró sütőbe kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés / tipp:

A négyzet alakú tésztalapokat vaníliakrémmel is megkenhetjük,almaszeletekk el megrakjuk,a tészta szélét felül összefogjuk.A tetejére 1-1 szem cseresznyét rakunk. Előmelegített sütőben az 5. pont szerint megsütjük.
0 komment 2 ember kedveli carlostina
2012.12.29 11:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
almákat megmossuk, magházukat kivágjuk, fahéjjal összekeverjük, almákat bedörzsöljük, tepsit kivajazunk, almákat konyhai, darált mogyorót, almák üregébe, ribizlilekvárral teletöltjük, tészták szélére, tészták négy, szélüket alaposan, maradék tojássárgájával, tészta csomagolt, tepsibe ültetjük, forró sütőbe, négyzet alakú, tészta szélét, ribizlilekvárral, összenyomkodjuk, tojássárgájával, almaszeletekkel, vaníliakrémmel, ribizlilekvár, szegfűszeggel, meglisztezett, összekeverjük, tojássárgáját, tésztalapokat, papírtörlővel, Előmelegített, előmelegítjük, aranybarnára, bedörzsöljük, megkenhetjük, kiolvasztott, meghámozzuk, összetűzzük, citromlevet, cseresznyét, összefogjuk, pongyolában, összefogjuk, teletöltjük, alma, 1citrom leve, porcukor, csipet őrölt fahéj, darált mogyoró, ribizlilekvár, tojás sárgája, szem szegfűszeg,
Light Karácsonyi Fatörzs
0 komment 5 ember kedveli
Korhely leves káposztalével
1 komment 2 ember kedveli
Ananászos gomba
0 komment 4 ember kedveli
Piskótás mámor
0 komment 4 ember kedveli
Túrógombóc kukoricadarával
0 komment 6 ember kedveli
Kókuszdió
0 komment 6 ember kedveli
Céklaleves almával-burgonyával.
0 komment 1 ember kedveli
Kolbászos leves!
0 komment 9 ember kedveli
Fahéjas-citromos mákosguba sütve
1 komment 6 ember kedveli
Hentes tokány csirkemellből.
0 komment 15 ember kedveli
Rakott palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
joghurtos fánk
0 komment 15 ember kedveli
Pulykaragu májas burgonyagombóccal
0 komment 1 ember kedveli
Rántott patisszon...
0 komment 4 ember kedveli
Pácolt pulykasült zöldségkörettel
0 komment 2 ember kedveli
Brassói aprópecsenye borral
1 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.