Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Alma pongyolában recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 8 kis alma
» 1citrom leve
» 5 dkg porcukor
» 1 csipet őrölt fahéj
» 1 cs. kiolvasztott leveles vajas tészta
» 5 dkg darált mogyoró
» 10 dkg ribizlilekvár
» 2 tojás sárgája
» kb. 20 szem szegfűszeg
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1:Az almákat megmossuk,meghámozzuk,és a magházukat kivágjuk.
A citromlevet a cukorral meg a fahéjjal összekeverjük,és az almákat bedörzsöljük vele.Lefedve kb. 10 percig állni hagyjuk.
2:A sütőt 200 fokra előmelegítjük,egy tepsit kivajazunk.A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk,és meglisztezett deszkán 8 darab kb. 12x15 cm-es téglalapba vágjuk.
3:Az almákat konyhai papírtörlővel leitatjuk,és mindegyik tésztalap közepére ültetünk egyet.A darált mogyorót az almák üregébe kanalazzuk,majd a ribizlilekvárral teletöltjük.
4:A tojássárgáját 1 evőkanál hideg vízzel elkeverjük,és a tészták szélére kenjük.A tészták négy sarkát összefogjuk,a szélüket alaposan összenyomkodjuk,és felül 2-3 szegfűszeggel összetűzzük,hogy batyukat kapjunk.
5:A tésztát a maradék tojássárgájával megkenjük.A tészta csomagolt almákat a tepsibe ültetjük,és a forró sütőbe kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés / tipp:

A négyzet alakú tésztalapokat vaníliakrémmel is megkenhetjük,almaszeletekk el megrakjuk,a tészta szélét felül összefogjuk.A tetejére 1-1 szem cseresznyét rakunk. Előmelegített sütőben az 5. pont szerint megsütjük.
0 komment 2 ember kedveli carlostina
2012.12.29 11:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
almákat megmossuk, magházukat kivágjuk, fahéjjal összekeverjük, almákat bedörzsöljük, tepsit kivajazunk, almákat konyhai, darált mogyorót, almák üregébe, ribizlilekvárral teletöltjük, tészták szélére, tészták négy, szélüket alaposan, maradék tojássárgájával, tészta csomagolt, tepsibe ültetjük, forró sütőbe, négyzet alakú, tészta szélét, ribizlilekvárral, összenyomkodjuk, tojássárgájával, almaszeletekkel, vaníliakrémmel, ribizlilekvár, szegfűszeggel, meglisztezett, összekeverjük, tojássárgáját, tésztalapokat, papírtörlővel, Előmelegített, előmelegítjük, aranybarnára, bedörzsöljük, megkenhetjük, kiolvasztott, meghámozzuk, összetűzzük, citromlevet, cseresznyét, összefogjuk, pongyolában, összefogjuk, teletöltjük, alma, 1citrom leve, porcukor, csipet őrölt fahéj, darált mogyoró, ribizlilekvár, tojás sárgája, szem szegfűszeg,
Csevap
0 komment 4 ember kedveli
Kekszes-pudingos kocka
2 komment 12 ember kedveli
Kajszis, mandulás pite !
0 komment 3 ember kedveli
Kakaspörkölt
1 komment 6 ember kedveli
Almás töltött fánk
0 komment 2 ember kedveli
Habkarika
0 komment 3 ember kedveli
Meggyes-pudingos kocka
0 komment 3 ember kedveli
Karamellás szelet
1 komment 19 ember kedveli
Rakott tészta másként
0 komment 6 ember kedveli
Kivis- tejfölös bomba
2 komment 3 ember kedveli
Gerslis rizottó füstölt libamellel.
0 komment 3 ember kedveli
Diós csiga
2 komment 6 ember kedveli
Bolognai muffin
0 komment 1 ember kedveli
Mozart golyó
1 komment 7 ember kedveli
Olaszos bableves!
0 komment 7 ember kedveli
Esperes
2 komment 41 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.