Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A padlizsánokat megsütjük,ajánlott szénen sütni,ha megsültek egy tállal lefödjük,hogy gözölögjenek meg,mert könnyebb meghántani,ezután egy fabárddal összetörjük(lehet nemesacélból készült vagy müanyag bárddal is csak fémet ne használjunk mert a padlizsán megbarnul) az összetört padlizsánt hadjuk kihülni és közben majonézet készitünk a tojássárgájából és ezután az összetört padlizsánt és a majonézet összekeverjük,izesítjük:só ,bors és izlés szerint citromlével.Kennyérre kenve fogyasztjuk,paradicsommal, paprikával.Jó étvágyat !!!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon könnyü és egészséges étel és minden alkalomra megfelel.
|
|
|
|
2 komment
|
8 ember kedveli
|
farkas1945
2012.01.14 13:58
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
idppp |
2017.04.16. 23:20 (#2) |
|
 |
Egyetértek az előttem szólóval, a reszelt hagyma fontos része a pástétomnak. Nem értem a "bárd" használatát, nem ökröt kell letaglózni! A nemesacél miért nem fém? Bármilyen kés használható hozzá, kivéve a vasból készültet, de olyan legfeljebb valamelyik bennszülött törzsnél található! Nem hiszem, hogy az elkészítési ideje 45 perc! Csak a sütéshez kell 1 óra, innentől kezdve hitelét vesztette a receptíró... |
|
fila |
2012.01.19. 16:04 (#1) |
|
 |
Bizony finom, ajánlom a hagymás változatát (az összetört padlizsánhoz reszelni) is kipróbálni.
Házi készítésű majonéztől egy idő óta félek.
|
| |
|
|
|
padlizsánokat megsütjük, tállal lefödjük, fabárddal összetörjük, padlizsán megbarnul, összetört padlizsánt, majonézet összekeverjük, tojássárgájából, padlizsánokat, összekeverjük, paradicsommal, gözölögjenek, nemesacélból, citromlével, összetörjük, fogyasztjuk, használjunk, paprikával, egészséges, padlizsánt, meghántani, padlizsánt, alkalomra, összetört, padlizsán, összetört, majonézet, készitünk, megbarnul, majonézet, Padlizsán, fabárddal, Kennyérre, darab padlizsán, étolaj, tojás, bors, citromlé,
|
|
|
|
|