Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Újévi szerencsemalacok- recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 500 g búzaliszt
» 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
» 100 g Rama
» 1 csipet porcukor
» 1 teáskanál
» 1 darab tojás
» 150 ml tejföl
» 100 ml tej
» 100 ml tej
» 100 g sonka 100 g gomba
» 1 csokor petrezselyem
» kevés szegfűszeg
» kevés egész bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymát, gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a sonkát felkockázzuk, a petrezselymet megmossuk, lecsöpögtetjük, leszárazzuk, és apróra vágjuk.
A tepsit kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

A lisztet az élesztővel elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Majd letakarva, meleg helyen pihentetjük, míg láthatóan megnő.
A töltelékhez az apróra vágott hozzávalókat a tejföllel jól elkeverjük.
A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. A tésztából (kb. 12 cm átmérőjű) 16 körlapot szaggatunk. 8 lapot a tepsibe fektetünk, a tölteléket a tésztalapok közepén elosztjuk, a felvert tojásfehérjével megkenjük, a félretett tésztalapokkal befedjük, a széleket kicsit összenyomjuk. A maradék tésztából 4 kisebb körlapot (kb. 8 cm átmérőjű) szaggatunk, négy körcikkelyre osztjuk. A körcikkelyekből megformázzuk a malacok fülét. A maradék tésztából kis golyókat formázunk, melyekből kialakítjuk a malacok orrát. Az egész borsból szemeket alakítunk ki. A szegfűszeggel átszúrjuk az orrot.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, majd a malacokat megkenjük vele. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Megjegyzés / tipp:

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc
1 komment 10 ember kedveli szelidszeder
2011.12.18 17:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
mildiko50 2011.12.19. 06:24 (#1)
Isteni lehet.
Címkék
sonkát felkockázzuk, petrezselymet megmossuk, tepsit kivajazzuk, sütőt előmelegítjük, élesztővel elkeverjük, keverőedénybe szitáljuk, többi hozzávalót, legmagasabb fokozaton, apróra vágott, enyhén lisztezett, tepsibe fektetünk, tésztalapok közepén, felvert tojásfehérjével, félretett tésztalapokkal, széleket kicsit, maradék tésztából, körcikkelyekből megformázzuk, malacok fülét, malacok orrát, egész borsból, szegfűszeggel átszúrjuk, tejjel felverjük, malacokat megkenjük, sütő középső, süteményt megsütjük, szerencsemalacok, körcikkelyekből, tojásfehérjével, lecsöpögtetjük, tésztalapokkal, előmelegítjük, keverőedénybe, tojássárgáját, megtisztítjuk, szegfűszeggel, petrezselymet, petrezselyem, előmelegítve, előmelegítve, sütőpapírral, felkockázzuk, Légkeveréses, hozzávalókat, körcikkelyre, összenyomjuk, előmelegítve, megformázzuk, tésztalapok, leszárazzuk, robotgéppel, kialakítjuk, búzaliszt, tasak Oetker Instant Élesztő, Rama, csipet porcukor, teáskanál, darab tojás, tejföl, sonka gomba, csokor petrezselyem, kevés szegfűszeg, kevés egész bors,
Karácsonyi rumpuncs
0 komment 10 ember kedveli
Palóc tekercs !
0 komment 44 ember kedveli
Keksztorta
0 komment 1 ember kedveli
Erzsébet királyné tortája
0 komment 3 ember kedveli
Büfés Túrós
0 komment 6 ember kedveli
Körtelepény
0 komment 7 ember kedveli
Vargányaleves vajgaluskával
0 komment 3 ember kedveli
Káposztàs tèszta
0 komment 3 ember kedveli
Diós-habos sütemény
3 komment 86 ember kedveli
Diós, cseresznyés kevert sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Hideg gyümölcskrémleves
0 komment 3 ember kedveli
Tiramisu ahogy én csinálom
8 komment 217 ember kedveli
Kolbászos burgonya leves
0 komment 2 ember kedveli
csokis-diós szelet ahogy én szeretem
0 komment 1 ember kedveli
Eperkrémes piskótaszelet
0 komment 2 ember kedveli
Juhtúrós pirog !
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.