Fogás: egyéb, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát, gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a sonkát felkockázzuk, a petrezselymet megmossuk, lecsöpögtetjük, leszárazzuk, és apróra vágjuk.
A tepsit kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
A lisztet az élesztővel elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Majd letakarva, meleg helyen pihentetjük, míg láthatóan megnő.
A töltelékhez az apróra vágott hozzávalókat a tejföllel jól elkeverjük.
A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. A tésztából (kb. 12 cm átmérőjű) 16 körlapot szaggatunk. 8 lapot a tepsibe fektetünk, a tölteléket a tésztalapok közepén elosztjuk, a felvert tojásfehérjével megkenjük, a félretett tésztalapokkal befedjük, a széleket kicsit összenyomjuk. A maradék tésztából 4 kisebb körlapot (kb. 8 cm átmérőjű) szaggatunk, négy körcikkelyre osztjuk. A körcikkelyekből megformázzuk a malacok fülét. A maradék tésztából kis golyókat formázunk, melyekből kialakítjuk a malacok orrát. Az egész borsból szemeket alakítunk ki. A szegfűszeggel átszúrjuk az orrot.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, majd a malacokat megkenjük vele. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc
|
|
|
|
1 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.18 17:35
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
mildiko50 |
2011.12.19. 06:24 (#1) |
|
 |
Isteni lehet. |
| |
|
|
|
sonkát felkockázzuk, petrezselymet megmossuk, tepsit kivajazzuk, sütőt előmelegítjük, élesztővel elkeverjük, keverőedénybe szitáljuk, többi hozzávalót, legmagasabb fokozaton, apróra vágott, enyhén lisztezett, tepsibe fektetünk, tésztalapok közepén, felvert tojásfehérjével, félretett tésztalapokkal, széleket kicsit, maradék tésztából, körcikkelyekből megformázzuk, malacok fülét, malacok orrát, egész borsból, szegfűszeggel átszúrjuk, tejjel felverjük, malacokat megkenjük, sütő középső, süteményt megsütjük, szerencsemalacok, körcikkelyekből, tojásfehérjével, lecsöpögtetjük, tésztalapokkal, előmelegítjük, keverőedénybe, tojássárgáját, megtisztítjuk, szegfűszeggel, petrezselymet, petrezselyem, előmelegítve, előmelegítve, sütőpapírral, felkockázzuk, Légkeveréses, hozzávalókat, körcikkelyre, összenyomjuk, előmelegítve, megformázzuk, tésztalapok, leszárazzuk, robotgéppel, kialakítjuk, búzaliszt, tasak Oetker Instant Élesztő, Rama, csipet porcukor, teáskanál, darab tojás, tejföl, sonka gomba, csokor petrezselyem, kevés szegfűszeg, kevés egész bors,
|
|
|
|
|