Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát apró kockára vágjuk, a,sárgarépát és a,petrezselymet felkarikázzuk ,az oldalast is kockára vágjuk .A hagymát a zöldséget megdinszteltük,. beletesszük a húst is .azzal is dinszteljük egy pár percet.azután töltünk rá annyi vizet ,hogy jól ellepje Ha a víz közbe elfő , pótoljuk,,Beletesszük a paradicsompürét is. Ha a hús puhára főtt,( lejön a csontról) ráöntünk annyi káposzta levet hogy kellemes savanykás ,sós íze legyen
Közben a darált húst sózzuk, borsozzuk, ,paprikázzuk,egyenletesre összegyúrjuk, kis gombócokat formálunk belőle és beledobjuk a levesbe ,miután a káposztalevet beleöntöttük . Személyenként egy szűk evőkanál rizst is teszünk bele
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon vékonyra ,apróra vágott savanyú káposztát is tehetünk bele ha sűrűbben szeretjük a levest A káposztalevet ásványvizes palackokba önthetjük ,hűtőszekrénybe hónapokig is el áll és fel tudjuk bármikor használni. Nem teszünk sót a levesbe ,mert a káposztalé elég sós és megsózza a levest
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.10.31 13:54
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagymát apró, zöldséget megdinszteltük, darált húst, káposztalevet beleöntöttük, szűk evőkanál, káposztalé elég, paradicsompürét, hűtőszekrénybe, megdinszteltük, paradicsompüré, káposztalevet, káposztalevet, petrezselymet, Személyenként, felkarikázzuk, beleöntöttük, egyenletesre, összegyúrjuk, dinszteljük, Beletesszük, paprikázzuk, ásványvizes, petezselyem, beletesszük, gombócokat, sárgarépát, paprikapor, beledobjuk, palackokba, zellergumó, Káposztalé, káposztalé, darált disznóhús, szál sárgarépa, szál petezselyem, közepes hagyma, kisebb zellergumó, evőkanál paradicsompüré, bors paprikapor, liter savanyúkáposztalé, csapott evőkanál rizs,
|
|
|
|
|