Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkemellet úgy csontozzuk ki,hogy 4 db tömör húsdarabot kapjunk.A fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé kiverjük.Ügyeljünk arra ,hogy a hús ne szakadjon el,tölthető legyen. Az aszalt szilvát lecsöpögtetjük,kimagozzuk, és a mag helyére darált sós mogyorót teszünk.Az éles,hegyes késsel felszúrt csirkemell darabba 5 szem töltött szilvát teszünk,majd a nyílást hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.A tojást habosra verjük és a szekgfüszeggel,a borssal megfűszerezzük.1 dl vörösboros szilvalevet hozzáöntünk és annyi liszttel keverjük össze,hogy a szokásos palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk belőle.A megtöltött húsdarabokat megsózzuk ezután lisztbe és tésztába mártva 170 fokra felforrósított olajban 8-10 perc alatt szép piros barnára megsütjük.Az olajat lecsöpögtetjük. A szilvás csirkemellet párolt rizzsel tálaljuk.A párolt rizs elkészítéséhez vegyünk kb 20-25 dkg rizst 2 ek. olajon dinszteljük pár percig ,apróra vágott hagymával,ha kifehéredett öntsük fel kétszer annyi vízzel,sózzuk ,vegetát tegyünk bele lefedve puhára pároljuk.Párolás közben ne kavargassuk,mert csirizes lesz .Ha kész pohárral,vagy gömbölyű kanállal halmokat rakunk a tányérra egy petrezselyemzöld levéllel díszítjük
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kicsit munkás ,de igazi csirke csemege.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.10 10:30
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
aszalt szilvát, nyílást hústűvel, tojást habosra, borssal megfűszerezzük, szokásos palacsinta, megtöltött húsdarabokat, olajat lecsöpögtetjük, szilvás csirkemellet, párolt rizs, petrezselyemzöld levéllel, petrezselyemzöld, szekgfüszeggel, megfűszerezzük, lecsöpögtetjük, húskalapáccsal, csirkemelleket, lecsöpögtetjük, felforrósított, elkészítéséhez, Aszaltszilvás, aszaltszilva, kifehéredett, csirkemellet, csirkemellet, húsdarabokat, kavargassuk, összetűzzük, hozzáöntünk, dinszteljük, szilvalevet, vörösborban, kimagozzuk, csirkemell, szegfűszeg, húsdarabot, fogvájóval, szép csirkemell, tojás, liszt, tej, szem összetört szegfűszeg, mogyoró vagy mandula,
|
|
|
|
|