Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és az egészet egy konyhai robotgép dagasztóspiráljával először alacsony, majd magas fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát golyóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percig hűvös helyen állni hagyjuk.
Közben előkészítjük az álarc sablonjait.
A tésztát egy belisztezett nyújtódeszkán nyújtófa segítségével kb fél cm vastagra kinyújtjuk, a sablon segítségével kivágjuk az álarcokat, egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük azokat, megszurkáljuk villával, majd aranysárgára sütjük.
A tepsit kivesszük a sütőből, és a sütőpapíron hagyjuk kihűlni a süteményeket. A mázhoz a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálba szitáljuk, és annyi citromlével keverjük el, hogy egy sűrűn folyó mázat kapjunk. A máz egy részét nyomózsákba töltjük. A maradékot kakóporral és citromlével elkeverjük. Az arcot a sötétebb mázzal megkenjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Alkalomhoz illő édesség, nem csak ünnepre.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
isti53
2012.02.04 15:14
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hozzávalókat keverőtálba, konyhai robotgép, tésztát golyóvá, álarc sablonjait, belisztezett nyújtódeszkán, sablon segítségével, sütőpapírral bélelt, tepsit kivesszük, sütőpapíron hagyjuk, vaníliás cukrot, tálba szitáljuk, sűrűn folyó, részét nyomózsákba, maradékot kakóporral, sötétebb mázzal, cseresznyebefőtt, nyújtódeszkán, megszurkáljuk, hozzávalókat, belisztezett, előkészítjük, segítségével, süteményeket, aranysárgára, sütőpapírral, segítségével, sütőmargarin, keverőtálba, nyomózsákba, citromlével, csomagoljuk, sütőpapíron, citromlével, Alkalomhoz, elkeverjük, kakóporral, kinyújtjuk, sablonjait, fokozaton, maradékot, szitáljuk, búzaliszt, Rama sütőmargarin, tejszín, porcukor, csomag vaníliás cukor, darab citrom, kakaópor,
|
|
|
|
|