Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Főzött sonkás pogácsa recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 dl tej
» 8 dkg vaj
» 20 dkg liszt
» 3 tojás
» 15 dkg sajt (akár többféle és minél karakteresebb ízű)
» 15-20 dkg füstölt sonka vagy tarja
» 1 tk só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tejbe beletesszük egészben a vajat és együtt pár perc alatt felforraljuk.
Levesszük a tűzről, megsózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük, úgy hogy sima masszát kapjunk. Ezt hagyjuk kicsit hűlni.
Amíg hűl a massza, lereszeljük a sajtot és apró kockákra vágjuk a füstölt sonkát vagy tarját. Ha többféle sajtot használunk, tehetünk bele egy kevés lágy sajtot is, de inkább a keményebb, reszelni való sajtok domináljanak.
Amikor langyos a massza, hozzáadunk két kissé felvert tojást, illetve a sajtot és a sonkát. Jól összekeverjük.
Lisztes kézzel kis (2-3 cm átmérőjű) golyókat formálunk a tésztából, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. (Hagyjunk elegendő helyet a pogácsák között, mert kicsit lapulni fognak és nagyobb helyre lesz szükségük.)
A pogácsák tetejét a maradék egy tojással megkenjük.
Megjegyzés / tipp:

Előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeverésesen kb. fél órán át sütjük, addig amíg szépen megpirul a teteje. Ha túl hamar kezdene pirulni, takarjuk le sütőpapírral menet közben, amit csak a sütés vége előtt néhány perccel vegyünk le.
0 komment 1 ember kedveli dorcih
2012.04.06 20:02
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tejbe beletesszük, füstölt sonkát, kevés lágy, pogácsák között, pogácsák tetejét, tojással megkenjük, sütés vége, légkeverésesen, összekeverjük, összekeverjük, karakteresebb, Előmelegített, sütőpapírral, domináljanak, sütőpapírral, felforraljuk, lereszeljük, beletesszük, hozzáadjuk, hozzáadunk, használunk, megkenjük, Levesszük, szükségük, megsózzuk, amelyeket, formálunk, tésztából, keményebb, tehetünk, többféle, elegendő, kockákra, liszt, tojás, füstölt sonka vagy tarja,
Sajtos csirkemell baconbe tekerve
0 komment 15 ember kedveli
Lecsós húsgombóc
0 komment 6 ember kedveli
Kelt szilvás lepény
0 komment 7 ember kedveli
Sütőtökös golyók
0 komment 2 ember kedveli
Csülkös körömpörkölt
1 komment 6 ember kedveli
Báránycomb-szalonnás kelbimbóval.
0 komment 1 ember kedveli
Almás pite zöld habbal
0 komment 1 ember kedveli
Bácskai gombásrizs!
0 komment 10 ember kedveli
Debreceni tokány
0 komment 15 ember kedveli
Banános túrótorta sütés nélkül
1 komment 48 ember kedveli
Hentes tokány
0 komment 5 ember kedveli
Almás morzsás muffin !
1 komment 4 ember kedveli
Babapiskótás diókocka
0 komment 6 ember kedveli
Málnás túrótórta
0 komment 5 ember kedveli
Karácsonyi borkrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Borókás báránysült
1 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.