Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Főzött sonkás pogácsa recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 dl tej
» 8 dkg vaj
» 20 dkg liszt
» 3 tojás
» 15 dkg sajt (akár többféle és minél karakteresebb ízű)
» 15-20 dkg füstölt sonka vagy tarja
» 1 tk só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tejbe beletesszük egészben a vajat és együtt pár perc alatt felforraljuk.
Levesszük a tűzről, megsózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük, úgy hogy sima masszát kapjunk. Ezt hagyjuk kicsit hűlni.
Amíg hűl a massza, lereszeljük a sajtot és apró kockákra vágjuk a füstölt sonkát vagy tarját. Ha többféle sajtot használunk, tehetünk bele egy kevés lágy sajtot is, de inkább a keményebb, reszelni való sajtok domináljanak.
Amikor langyos a massza, hozzáadunk két kissé felvert tojást, illetve a sajtot és a sonkát. Jól összekeverjük.
Lisztes kézzel kis (2-3 cm átmérőjű) golyókat formálunk a tésztából, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. (Hagyjunk elegendő helyet a pogácsák között, mert kicsit lapulni fognak és nagyobb helyre lesz szükségük.)
A pogácsák tetejét a maradék egy tojással megkenjük.
Megjegyzés / tipp:

Előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeverésesen kb. fél órán át sütjük, addig amíg szépen megpirul a teteje. Ha túl hamar kezdene pirulni, takarjuk le sütőpapírral menet közben, amit csak a sütés vége előtt néhány perccel vegyünk le.
0 komment 1 ember kedveli dorcih
2012.04.06 20:02
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tejbe beletesszük, füstölt sonkát, kevés lágy, pogácsák között, pogácsák tetejét, tojással megkenjük, sütés vége, légkeverésesen, összekeverjük, összekeverjük, karakteresebb, Előmelegített, sütőpapírral, domináljanak, sütőpapírral, felforraljuk, lereszeljük, beletesszük, hozzáadjuk, hozzáadunk, használunk, megkenjük, Levesszük, szükségük, megsózzuk, amelyeket, formálunk, tésztából, keményebb, tehetünk, többféle, elegendő, kockákra, liszt, tojás, füstölt sonka vagy tarja,
Tejfölös burgonyaleves
1 komment 3 ember kedveli
Olaszos sült burgonya
0 komment 6 ember kedveli
Amerikai fánk
1 komment 7 ember kedveli
Szőlőkrém leves
0 komment 2 ember kedveli
Régimódi krumplis palacsinta
0 komment 12 ember kedveli
Csirkecomb burgonyával
0 komment 1 ember kedveli
Csípős csirkés óriáskagyló-szójás chilis mártással
0 komment 3 ember kedveli
Hideg meggyleves
0 komment 3 ember kedveli
Lazacleves
0 komment 2 ember kedveli
Sütés nélküli citromos félholdak
0 komment 2 ember kedveli
Parasztreggeli kicsit másként
1 komment 10 ember kedveli
Csirkecomb répával, hagymával !
0 komment 4 ember kedveli
Pogácsa
0 komment 8 ember kedveli
Paprikáskrumpli egyszerűen
0 komment 2 ember kedveli
Savanyú káposztaleves füstölt szalonnabőrrel, virslivel
0 komment 7 ember kedveli
Boleró szelet
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.