Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg őzgerinc filé
» 40 dkg hízott libamáj
» 1 ek színesbors
» 2 ek dijon-i mustár
» 1 dl olíva olaj
» 4 szelet rozskenyér
» 30 dkg feketeszeder
» 1 dl vörösbor
» 2 ek méz
» 40 dkg spenótlevél
» 2 ek vaj
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A lehártyázott, megtisztított őzgerincet bepácoljuk egy éjszakára a mustárból, olajból és frissen tört színesborsból készült páccal. Másnap az őzgerincről letöröljük a pácot, átfénnyezzük egy kevés olajjal és egészben feltesszük a grillre, ahol kb. 10-12 perc alatt körbepirítjuk. A libamájat szeletenként grillezzük és oldalanként kb. 2 percig.
Ezalatt egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megfonnyasztjuk rajta a spenótleveleket 2-3 perc alatt. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk, borsozzuk és a pirított rozskenyér szeletekből kiszúrt krutonokon osztjuk el.

A mártáshoz a szedret a vörösborral feltesszük főni, majd ha felforrt, a gyümölcs egy részét villával összetörjük és mézet keverünk hozzá. Néhány perc forralást követően levesszük a tűzről és tálalhatunk.

Az elkészült grillezett őzgerincet pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük és a libamájjal együtt a spenótos krutonok tetején helyezzük el.
Megjegyzés / tipp:

Az egészet a szedermártással körbelocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.02.10 12:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
őzgerincről letöröljük, kevés olajjal, serpenyőben felolvasztjuk, pirított rozskenyér, vörösborral feltesszük, részét villával, elkészült grillezett, libamájjal együtt, spenótos krutonok, szedermártással körbelocsolva, megfonnyasztjuk, spenótleveleket, szedermártással, szedermártással, felszeleteljük, színesborsból, körbepirítjuk, körbelocsolva, megtisztított, felolvasztjuk, feketeszeder, lehártyázott, szeletenként, átfénnyezzük, összetörjük, szeletekből, serpenyőben, pihentetjük, spenótlevél, őzgerincről, oldalanként, vörösborral, tálalhatunk, rozskenyér, bepácoljuk, őzgerincet, őzgerinc filé, hízott libamáj, színesbors, dijon-i mustár, olíva olaj, szelet rozskenyér, feketeszeder, vörösbor, spenótlevél, bors,
Vaníliakrémmel töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Kolbászos fejtettbableves
1 komment 7 ember kedveli
Vitaminsaláta...
1 komment 7 ember kedveli
Mandulás-kapros penne
0 komment 1 ember kedveli
Barackos - mákos kocka
0 komment 8 ember kedveli
málnás tiramisu
0 komment 3 ember kedveli
Resztelt máj
1 komment 4 ember kedveli
Turós sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Habkönnyű sóskifli
2 komment 8 ember kedveli
Parmezános baconos pogácsa
0 komment 7 ember kedveli
Édes-savanyú paprikasaláta
1 komment 11 ember kedveli
Sajtos rudacska
0 komment 7 ember kedveli
Kókuszcsók
1 komment 3 ember kedveli
Pudingos torta
0 komment 7 ember kedveli
Paprikás, brokkolis spagetti húsgolyókkal
0 komment 1 ember kedveli
Csirkenyárs uborkával, fetával !
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.