Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg őzgerinc filé
» 40 dkg hízott libamáj
» 1 ek színesbors
» 2 ek dijon-i mustár
» 1 dl olíva olaj
» 4 szelet rozskenyér
» 30 dkg feketeszeder
» 1 dl vörösbor
» 2 ek méz
» 40 dkg spenótlevél
» 2 ek vaj
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A lehártyázott, megtisztított őzgerincet bepácoljuk egy éjszakára a mustárból, olajból és frissen tört színesborsból készült páccal. Másnap az őzgerincről letöröljük a pácot, átfénnyezzük egy kevés olajjal és egészben feltesszük a grillre, ahol kb. 10-12 perc alatt körbepirítjuk. A libamájat szeletenként grillezzük és oldalanként kb. 2 percig.
Ezalatt egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megfonnyasztjuk rajta a spenótleveleket 2-3 perc alatt. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk, borsozzuk és a pirított rozskenyér szeletekből kiszúrt krutonokon osztjuk el.

A mártáshoz a szedret a vörösborral feltesszük főni, majd ha felforrt, a gyümölcs egy részét villával összetörjük és mézet keverünk hozzá. Néhány perc forralást követően levesszük a tűzről és tálalhatunk.

Az elkészült grillezett őzgerincet pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük és a libamájjal együtt a spenótos krutonok tetején helyezzük el.
Megjegyzés / tipp:

Az egészet a szedermártással körbelocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.02.10 12:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
őzgerincről letöröljük, kevés olajjal, serpenyőben felolvasztjuk, pirított rozskenyér, vörösborral feltesszük, részét villával, elkészült grillezett, libamájjal együtt, spenótos krutonok, szedermártással körbelocsolva, megfonnyasztjuk, spenótleveleket, szedermártással, szedermártással, felszeleteljük, színesborsból, körbepirítjuk, körbelocsolva, megtisztított, felolvasztjuk, feketeszeder, lehártyázott, szeletenként, átfénnyezzük, összetörjük, szeletekből, serpenyőben, pihentetjük, spenótlevél, őzgerincről, oldalanként, vörösborral, tálalhatunk, rozskenyér, bepácoljuk, őzgerincet, őzgerinc filé, hízott libamáj, színesbors, dijon-i mustár, olíva olaj, szelet rozskenyér, feketeszeder, vörösbor, spenótlevél, bors,
Magvas krumplifánk
2 komment 7 ember kedveli
Pöttyös vagdalt
0 komment 1 ember kedveli
Burgonya-grácia
0 komment 2 ember kedveli
3 színú süti őzgerincformában
1 komment 2 ember kedveli
Görög gyümölcsleves gyümölcsdarabokkal
1 komment 1 ember kedveli
Habos almás pite
1 komment 36 ember kedveli
ARANYÉRMES
0 komment 4 ember kedveli
Gombás ragu
0 komment 1 ember kedveli
Hússaláta gazdagon-őzgerincformában-
0 komment 13 ember kedveli
Málnás limonádé
0 komment 1 ember kedveli
Fehércsokis-étcsokis szelet
1 komment 2 ember kedveli
Cukkinis-padlizsános tekercs...
0 komment 1 ember kedveli
Csirkemáj balzsamecetes málnával, sült paprikával
0 komment 1 ember kedveli
Szüreti töltött pulyka.
0 komment 3 ember kedveli
Kedvenc szelet
0 komment 8 ember kedveli
Sonkával töltött palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.