Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg őzgerinc filé
» 40 dkg hízott libamáj
» 1 ek színesbors
» 2 ek dijon-i mustár
» 1 dl olíva olaj
» 4 szelet rozskenyér
» 30 dkg feketeszeder
» 1 dl vörösbor
» 2 ek méz
» 40 dkg spenótlevél
» 2 ek vaj
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A lehártyázott, megtisztított őzgerincet bepácoljuk egy éjszakára a mustárból, olajból és frissen tört színesborsból készült páccal. Másnap az őzgerincről letöröljük a pácot, átfénnyezzük egy kevés olajjal és egészben feltesszük a grillre, ahol kb. 10-12 perc alatt körbepirítjuk. A libamájat szeletenként grillezzük és oldalanként kb. 2 percig.
Ezalatt egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megfonnyasztjuk rajta a spenótleveleket 2-3 perc alatt. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk, borsozzuk és a pirított rozskenyér szeletekből kiszúrt krutonokon osztjuk el.

A mártáshoz a szedret a vörösborral feltesszük főni, majd ha felforrt, a gyümölcs egy részét villával összetörjük és mézet keverünk hozzá. Néhány perc forralást követően levesszük a tűzről és tálalhatunk.

Az elkészült grillezett őzgerincet pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük és a libamájjal együtt a spenótos krutonok tetején helyezzük el.
Megjegyzés / tipp:

Az egészet a szedermártással körbelocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.02.10 12:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
őzgerincről letöröljük, kevés olajjal, serpenyőben felolvasztjuk, pirított rozskenyér, vörösborral feltesszük, részét villával, elkészült grillezett, libamájjal együtt, spenótos krutonok, szedermártással körbelocsolva, megfonnyasztjuk, spenótleveleket, szedermártással, szedermártással, felszeleteljük, színesborsból, körbepirítjuk, körbelocsolva, megtisztított, felolvasztjuk, feketeszeder, lehártyázott, szeletenként, átfénnyezzük, összetörjük, szeletekből, serpenyőben, pihentetjük, spenótlevél, őzgerincről, oldalanként, vörösborral, tálalhatunk, rozskenyér, bepácoljuk, őzgerincet, őzgerinc filé, hízott libamáj, színesbors, dijon-i mustár, olíva olaj, szelet rozskenyér, feketeszeder, vörösbor, spenótlevél, bors,
Cappuchino szelet
0 komment 4 ember kedveli
Rakott krumpli
0 komment 4 ember kedveli
Sonkás rakott cukkini
0 komment 1 ember kedveli
Bögrés fahéjas muffin
0 komment 9 ember kedveli
Citromos keksz
0 komment 3 ember kedveli
Piskótatekercs
0 komment 7 ember kedveli
Tejszínes-paradicsomos-édesköményes spagetti.
0 komment 1 ember kedveli
Ír kávé
0 komment 2 ember kedveli
Briós
0 komment 11 ember kedveli
Sonkás sajtos csirkemell
0 komment 15 ember kedveli
Unicum-torta
0 komment 10 ember kedveli
Tonhalas tojáskrém
0 komment 2 ember kedveli
Meggyes-mákos szelet
0 komment 5 ember kedveli
Majonézes burgonyasaláta
0 komment 4 ember kedveli
Főzött Csokikrém
0 komment 4 ember kedveli
Bacon-ös masni
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.