Fogás: egyéb, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A langyos, picit cukrozott tejbe beledobjuk az élesztőt, kicsi lisztet, és néhány percet várunk.
Hozzáadjuk a többi lisztet, az olajat, sót, és összegyúrjuk. Nem kell keleszteni a tésztát!
A tésztából 10 kis cipót formázunk. Gömbölyűre nyújtjuk, 8 részre vágjuk a kört (kb. 20-22 cm a kör átmérője). Megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, és reszelt sajtot szórunk rá.
Feltekerjük, kifliket formázunk. A tetejét megkenjük tojássárgájával, és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben (az első adagot) 20 percig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
Bográcsgulyás mellé is tudom ajánlani.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
zsolti1997
2012.08.18 22:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
többi lisztet, tetejét megkenjük, első adagot, tojássárgájával, Előmelegített, Bográcsgulyás, összegyúrjuk, tojássárgája, margarinnal, Feltekerjük, finomliszt, Gömbölyűre, olvasztott, megszórjuk, beledobjuk, Hozzáadjuk, keleszteni, Megkenjük, megkenjük, cukrozott, formázunk, tésztából, formázunk, Trappista, átmérője, nyújtjuk, púpozott, kifliket, kenéshez, finomliszt, élesztő, tojássárgája kenéshez, Trappista sajt, Rama, étolaj, púpozott,
|
|
|
|
|