Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojást felverjük,majd belekeverjük a búzadarát 1 evőkanál lisztet ,a juhtúró felét és félretesszük.A másik kanál lisztet a vajon megfuttatjuk,3 dl vízzel folytonos keverés mellett felengedjük,alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk az alaplevet és további 4 dl vizet ,és felforraljuk.Beletesszük a zúzott fokhagymát,pár percig főzzük,majd belekeverjük a tejföllel kikevert juhtúrót.Ecettel, sóval,cukorral ízesítjük.
A félretett juhtúrós masszát apró golyókká formáljuk,és a forrásban levő levesbe tesszük.Ha a gombócok megpuhultak tálaljuk a levest
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.17 08:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojást felverjük, juhtúró felét, másik kanál, vajon megfuttatjuk, zúzott fokhagymát, tejföllel kikevert, félretett juhtúrós, forrásban levő, gombócok megpuhultak, kristálycukor, felforraljuk, belekeverjük, félretesszük, belekeverjük, megfuttatjuk, gombócleves, megpuhultak, Beletesszük, felengedjük, fokhagymát, hozzáadjuk, elkeverjük, fokhagyma, alaplevet, búzadarát, felverjük, folytonos, teáskanál, teáskanál, formáljuk, forrásban, ízesítjük, félretett, tejföllel, gombócok, juhtúró, tejföl, alaplé, tojás, evőkanál liszt, evőkanál búzadara, teáskanál ecet, teáskanál kristálycukor, gerezd fokhagyma,
|
|
|
|
|