Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zita szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 6 db tojássárgája
» 6 ek. porcukor
» 6 ek. víz
» 2 ek. kakaópor
» 15 dkg darált dió
» 6 ek. liszt
» 1/2 csg sütőpor
» 6 db tojásfehérje kemény habja
» Krémhez:
» 25 dkg Rama
» 15 dkg porcukor
» rum mennyisége ízlés szerint
» 35 dkg gesztenyemassza
» 1 csg vaníliás pudingpor
» 1 ek. liszt
» 3 dl tej
» A bevonáshoz:
» 15 dkg tortabevonó csokoládé
» 5 dkg fehér csokoládé
» 2 ek. olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját.
A tészta masszát kétfelé vesszük.
25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.
Krém készítése:
Rámat a porcukorral, rummal kikeverjük.
Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport, lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzá adjuk, majd felfőzzük.
Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre, és befedjük a másik lappal.
Porcukorral is megszórhatjuk, vagy csokival bevonjuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon mutatós és finom.
1 komment 24 ember kedveli mildiko50
2012.02.28 13:42
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zita001 2014.04.19. 12:22 (#1)
Nagyon finom,én ezt már többször is elkészítettem!!!!!!
Címkék
cukorral habosra, darált diót, sütőporral elkevert, tojásfehérjék kemény, tészta masszát, alsó lapra, vanília pudingport, többi tejet, margarinos krém, másik lappal, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, gesztenyekrémre, tojásfehérjék, tojássárgákat, csomómentesre, megszórhatjuk, tojásfehérje, sütőpapírral, tojássárgája, porcukorral, tortabevonó, Porcukorral, margarinos, Hozzáadjuk, mennyisége, pudingport, bevonáshoz, sütőporral, kikeverjük, csokoládé, csokoládé, felfőzzük, pudingpor, kakaóport, készítése, tojássárgája, porcukor, kakaópor, darált, liszt, sütőpor, tojásfehérje kemény habja, Krémhez, Rama, porcukor, mennyisége ízlés szerint, gesztenyemassza, vaníliás pudingpor, liszt, bevonáshoz, tortabevonó csokoládé, fehér csokoládé, olaj,
Narancsos csokilikőr
0 komment 2 ember kedveli
Zöldséges húsrolád !
0 komment 10 ember kedveli
Baileys-likőr
2 komment 39 ember kedveli
Nosztalgia krémes
0 komment 15 ember kedveli
Fehér piskóta
0 komment 28 ember kedveli
Ünnepi kalács húsvétra
1 komment 3 ember kedveli
Mézes csirkeszárnyak
0 komment 1 ember kedveli
Rétegezett pásztortarhonya tepsiben sütve!
0 komment 29 ember kedveli
Almás amerikai palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Illatos gombaleves.
0 komment 3 ember kedveli
Almás bögrés
1 komment 19 ember kedveli
Mézes halszelet mártással
0 komment 1 ember kedveli
Néger kocka
0 komment 7 ember kedveli
Hatlapos
0 komment 13 ember kedveli
gyümölcsfagylalt
0 komment 3 ember kedveli
Abbahagyhatatlan csirke
0 komment 19 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.