Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kétféle lisztet, a szódabikarbonát és a sót egy tálban jól
összekeverjük.
Közben a sütőt 200°-ra előmelegítjük.
A lisztkupac közepén csinálunk egy kis mélyedést és beleöntjük az írót (vagy a joghurtot). Kézi mixerrel dagasztó karral jól összedolgozzuk. A munkalapot belisztezzük, és kiborítjuk rá a tésztát, majd kézzel még egyszer jól átgyúrjuk.
Cipót formálunk belőle és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
Kissé ellapítjuk, hogy ne legyen túl magas, és éles késsel a tetejét kereszt formában behasítjuk.
Megszórjuk a tetejét egy kevés teljes kiőrlésű liszttel.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A szódakenyér akkor van kész, ha üregesen kong, amikor az alját megkopogtatjuk.
Ha tompán, fojtottan szól még 5 percig süssük.
Frissen, vagy pirítva tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tanácsok: Az írek reggelihez készítik, frissen.
Gyorsan elkészíthető, nem kell keleszteni, mert az élesztő helyett van a szódabikarbóna.
Vajjal, frissen mennyei! és a héjája..
|
|
|
|
1 komment
|
15 ember kedveli
|
szidnifox
2011.12.14 18:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
mildiko50 |
2011.12.15. 07:10 (#1) |
|
|
Ez a kelesztés nélküli kenyér nagyon érdekel és kipróbálom. |
| |
|
|
|
kétféle lisztet, sütőt 200°-ra, lisztkupac közepén, munkalapot belisztezzük, sütőpapírral kibélelt, tetejét kereszt, kevés teljes, szódakenyér akkor, alját megkopogtatjuk, írek reggelihez, élesztő helyett, szódabikarbonát, szódabikarbóna, szódabikarbóna, megkopogtatjuk, összedolgozzuk, Előmelegített, előmelegítjük, összekeverjük, aranybarnára, elkészíthető, sütőpapírral, belisztezzük, szódakenyér, szódakenyér, munkalapot, ellapítjuk, beleöntjük, kiborítjuk, behasítjuk, lisztkupac, keleszteni, Megszórjuk, reggelihez, joghurtot, mélyedést, búzaliszt, liszt, teljes kiőrlésű búzaliszt, kiskanál szódabikarbóna, kiskanál, vagy natúr joghurt,
|
|
|
|
|