Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tészta hozzávalóit dagasztó gépbe rakom és bedagasztom.Lágy tésztát kapok amit kelesztő tálba duplájára kelesztek.Olajos kézzel szaggatok a tésztából amit kis gömbökké formálok olajba mártva majd a dióba hempergetem és vékonyan kiolajozott tepsibe rakom egymás mellé nem túl szorosan.Kb 25-26 db lesz belőle.Hagyom még kelni egy fél órát és 180 fokos sütőben kisütöm egy fél óra alatt.
2,5 l tejet fel teszek forrni közben a tojássárgákat,a cukrot,pudingot és a vaníliás cukrot robot géppel simává keverem a maradék tejjel.Bele öntöm a forró tejbe és össze főzöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az élesztőt nem szoktam felfuttatni mert a gépben nem fontos.
|
|
|
|
3 komment
|
79 ember kedveli
|
gigi55
2012.01.25 23:07
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
frenco69 |
2014.08.19. 13:28 (#3) |
|
 |
Az étteremben ahol dolgozom mindig így csinálom és teljes a siker. |
|
gigi55 |
2012.01.27. 08:40 (#2) |
|
 |
Sok féle megoldást olvastam már én is de nekem ez a leg egyszerűbb és a családomnak a madártej ízlik.Biztosan finom a többi mártással is. |
|
cathy222 |
2012.01.26. 20:58 (#1) |
|
 |
Ez a harmadik fele megoldas az aranygaluskara, amit eddig tudok. Tetszik.
En eddig az apro pogacsa szaggatoval kiszurom, olvasztott vajba martom, kis hezagokkal lerakom, majd ha egy sor kesz, megszorom dioval verzioval csinaltam, de a te megoldalsod is tokeletes.
Olvastam valahol, hogy borsodoval, almaszosszal is finom. Csak a valtozatossag kedveert. A vanilia martassal az igazi. |
| |
|
|
|
tészta hozzávalóit, tésztából amit, dióba hempergetem, vaníliás cukrot, maradék tejjel, forró tejbe, tojássárgákat, tojássárgája, tojássárgája, Aranygaluska, bedagasztom, felfuttatni, hempergetem, kiolajozott, hozzávalóit, finomliszt, olvasztott, szaggatok, kelesztek, duplájára, tésztából, élesztőt, pudingot, vaníliás, dagasztó, kelesztő, vékonyan, formálok, gömbökké, vaníliás, szorosan, Madártej, finomliszt, csipet, cukor, tojássárgája, citrom reszelt héja, olvasztott, élesztő, darált, Madártej hozzá valói, tojássárgája, vaníliás puding, vaníliás cukor, cukor,
|
|
|
|
|